Pappardelle med chorizo i saffranssås
Det här underbara receptet kommer från Leilas senaste bok One more slice (den där hon står och smygäter en pizza bakom en husknut) och blev direkt ett favoritrecept här hemma. Saffran i mat är verkligen jättegott! Men det var inte utan att jag tänkte på lussekatter när jag rörde ner saffran i grytan… Receptet räcker till 4-5 portioner:
papardelle-pasta till 4-5 personer
ca 200 g spansk chorizo
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde (minst!)
1 påse saffran (0,5 g)
1 påse saffran (0,5 g)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt (ca 200 g) fetaost
2 kvistar färsk rosmarin
Skiva chorizon och stek den i lite olja eller smör. Låt den fint skivade (eller pressade) vitlöken få fräsa med. Häll på grädde och blanda i saffran, salt och peppar. Ta grytan från värmen och blanda ner pasta, smulad fetaostoch finhackad rosmarin. Jag hade bara lite torkad rosmarin på botten i en kryddburk, men det funkade det med. I Leilas recept är det även lite ruccola med, men den hoppade jag också över.
27 augusti, 2010
Mmmm vad gott det ser ut! Blir genast sugen på saffran – och lussebullar när du nämner det!!
Jag har nyss köpt hennes nya bok men har inte hunnit titta igenom den helt än. Det där receptet låter inte alls fel, jag gillar verkligen saffran och pasta.
Mmm gillar också saffran så detta måste jag nog ta och testa. Har bara haft det till fisk och skaldjur eller kyckling men kan tänka mig att choritzo och saffran passar jättebra ihop,
Ser gott ut, har ännu inte testat saffran i mat, bara i lussekatterna, men saffran är så gott
J, snart är det jul, det konstaterade barnen på Ankis förskola idag. När vi räknade efter så visade det sej att det är "bara" är 12 veckor kvar! Huga…
Hoppas ni får en trevlig matsurfning i kväll!
Mmm, det där såg inte dumt ut alls, är pasta-tokig 🙂
Tack för ditt Fina inlägg på min sida. På den här sidan kan man bara vara om man vill dregla skämt och sido alltid goda och inspererande recept tack för det.Kram kram
jag har himla svårt för saffran i mat faktiskt, eller nu när jag tänker efter tycker jag ju faktiskt inte om lussebullar heller så jag har nog svårt för saffran överlag, men det blir en himla fin färg av det 🙂
jag är också ganska bra på att hitta på undanflykter till att inte skriva, det senaste året har jag haft som ursäkt att jag vill döpa om en av huvudkaraktärerna för hans namn påminner för mycket om en jag känner på riktigt men sen kan jag inte komma på nåt namn som passar lika bra. vad är det för kass ursäkt egentligen? tänk om man hade haft lite självdisciplin, då skulle jag nog skrivit klart den där boken för längesen. jag vet ju precis hur den ska sluta!
på tal om paolo här nedanför så har jag blivit läskigt förtjust i honom på sistone, fast inte pga hans matlagning utan för att jag tyckte han var så himla bra som programledare för robinson så nu tjatar jag sönder öronen på stackars jimmy om att jag vill att robinson ska börja igen 😉
Saffran fungerar så himla bra med pasta. Nu måste jag ju ha lite pappardelle också…
Låter spännande, enda gången jag ätit saffran i mat är i fisksoppa och i ris, men jag håller med, det är gott. Blir lätt lite för torrt för mig dock när man blandar i allt i pastan, pastan suger åt sig så himla mycket av vätskan, tycker inte du det? Fast man behöver ju inte blanda innan såklart…
Kram Malin
ooo lussekatter…så himla gott 😀
ciao, bellissimo il tuo blog, mi sono unita ai follower!
Vad gott det låter! Förut brukade jag göra en pastasås med saffran, lax, grädde, rödparika och lite annat.. den ska ja göra snart igen!
Den här smakkombinationen verkar spännande, men det är inte första receptet jag hade provat…saffran och fetaost har jag inte kombinerat. Kycklingreceptet nedan blir det redan denna vecka!
Detta receptet är populärt hos oss också! Förra gången hade jag inget choritzo så ersatte den med räkor. (fast jag rörde ner räkorna precis innan den serverades). Blev riktigt uppskattat!
Det här låter jättegott! 🙂 Jag önskar mig hennes bok…