Andra, Butiker, Öland

Paradisverkstan

Det är väldigt lätt att bli hemmablind, i så gott som de allra flesta avseenden. Jag brukar ändå tycka att jag hittar många små pärlor här på Öland att tipsa om, trots att jag har bott här i större delen av mitt liv och blivit hemmablind. Men det slog mig häromdagen att stället jag bor närmast av alla har jag faktiskt helt glömt att tipsa om – Paradisverkstaden i Färjestaden.

Här säljs keramik av all dess slag; krukor, koppar, ljuslyktor och fat i alla möjliga olika storlekar.

Själv går jag oftast hit när syrran är på besök, eftersom hon älskar att botanisera runt bland all färgglad keramik. Eller när jag vallar runt vänner på ön, som inte har varit här förut. Men det jag gillar mest med stället är nog ändå själva huset, med alla stora fönster och ljusinsläppet som blir så fint mot alla öppna ytor.

Paradisverkstan ligger längs med vägen mellan ölandsbron och Ölands Köpstad i Färjestaden. Om det är någon som ska till Öland på Skördefesten nu till helgen, är det här stället alltid värt ett stopp!

4 Kommentar

 1. ♥Linda♥

  24 september, 2012 at 8:34 e m

  Åh, vad jag började längta nu! Vi åker ner till nästa helg och skördefesten, det ska bli så mysigt och Paradisverkstan är obligatorisk för mig.

  Ha det gott! //Linda

 2. Mårtenssons kök

  24 september, 2012 at 8:43 e m

  Visst blir man snabbt hemmablind, men det finns ju massor att upptäcka på hemmaplan också!

 3. Allt och/eller Inget

  24 september, 2012 at 9:31 e m

  Verkligen ett fint tips! Så härlig miljö att gå omkring där på sommaren och fika i trädgården. Vi har flera av deras uppläggningsfat, så härliga.

 4. Matarkivet

  26 september, 2012 at 4:33 e m

  Här brukar min mamma handla när hon hälsar på sin Öländska väninna, känner igen en del saker. 🙂

Lämna en kommentar