Andra, Pasta, Vegetariskt

Pasta med fetaost, cocktailtomater och färsk spenat

Igår gjorde vi en pastarätt av diverse saker vi hittade i kylen. (Okej, vi fick köpa till färsk spenat) Av de här ingredienserna fick vi ihop två portioner och två lunchlådor:

spaghetti för 4 pers
en skvätt olivolja
1 pkt cocktailtomater (minst)
några nävar färsk spenat
lite fetaost
några oliver
nymalen svartpeppar och havssalt

Koka spaghettin, och häll tillbaka den i kastrullen efter att den runnit av. Häll på lite olivolja. Skölj spenaten (kör den i en salladsslunga om du har någon) och tomaterna, halvera tomaterna och blanda ner dem och spenaten i spaghettin. Lägg upp på tallrikar, och lägg några klickar fetaost på varje tallrik. Släng på några oliver, och häll på salt och peppar. Ät gärna ihop med ett vitlöksbröd, till våra brukar vi pensla/dränka vitt bröd på både undersidan och översidan med olivolja som vi pressat ner lite (okej – mycket) vitlök i, låta det dra i ca en halvtimme och sedan ha det i ugnen på 225C i ca 10 min. Jättegott!

4 Kommentar

  1. Kalasgott

    10 november, 2009 at 7:34 e m

    Gud så gott! Och vilken BRA bild!!! Wow!

  2. Remsan

    11 november, 2009 at 12:26 e m

    Perfekt pimpad pasta 😉 Kram.

  3. Isflingan

    20 april, 2015 at 6:06 e m

    I det enkla finns det goda 🙂

    1. Helena

      21 april, 2015 at 7:35 e m

      Visst är det så! 🙂

Lämna en kommentar