Pasta med fetaost, cocktailtomater och färsk spenat
Igår gjorde vi en pastarätt av diverse saker vi hittade i kylen. (Okej, vi fick köpa till färsk spenat) Av de här ingredienserna fick vi ihop två portioner och två lunchlådor:
spaghetti för 4 pers
en skvätt olivolja
1 pkt cocktailtomater (minst)
några nävar färsk spenat
lite fetaost
några oliver
nymalen svartpeppar och havssalt
Koka spaghettin, och häll tillbaka den i kastrullen efter att den runnit av. Häll på lite olivolja. Skölj spenaten (kör den i en salladsslunga om du har någon) och tomaterna, halvera tomaterna och blanda ner dem och spenaten i spaghettin. Lägg upp på tallrikar, och lägg några klickar fetaost på varje tallrik. Släng på några oliver, och häll på salt och peppar. Ät gärna ihop med ett vitlöksbröd, till våra brukar vi pensla/dränka vitt bröd på både undersidan och översidan med olivolja som vi pressat ner lite (okej – mycket) vitlök i, låta det dra i ca en halvtimme och sedan ha det i ugnen på 225C i ca 10 min. Jättegott!
10 november, 2009
Gud så gott! Och vilken BRA bild!!! Wow!
Perfekt pimpad pasta 😉 Kram.
I det enkla finns det goda 🙂
Visst är det så! 🙂