Familjen

Pepparkakshuset färdigt!

I helgen var det dags för det årliga baket av pepparkakshus i Mariannelund. Olofs pappas fru Anette är The Master, hon har vunnit tävlingen Årets Pepparkakshus flera gånger, och gör fantastiskt fina hus, med tinnar och torn och i olika modeller. Själv vågar jag bara mig på ett klassiskt hus med fyra väggar och tak, men i år har jag i alla fall festat till det med en liten vindsvåning. Eller överdimensionerad skorsten, ifall man vill se det så.

Bally gillar att han blivit avbildad som pepparkaka ihop med två välgödda versioner av husse och matte. Han verkar inte bry sig om att hans pepparkaksfigur mer ser ut som en katt än en hund.

Fokus!

Smält socker att klistra ihop väggarna med.

8 Kommentar

 1. Remsan

  24 november, 2009 at 8:09 e m

  Sååå fint det blev! Vad duktig du är!

 2. Emelie

  24 november, 2009 at 11:23 e m

  Åh, vilket fint hus, du är rockar verkligen när det gäller husbygge 🙂 Jag blir inspirerad att försöka mig på att göra ett pepparkakshus i år…igen. Det brukar dock sluta med någon klibbig röra i slasken (men julen är ju till för tradtitioner…hihi)

  Kram

 3. Lollan

  25 november, 2009 at 5:33 f m

  HELENA!!! Gryymt julbak! Vad ambitiost av er! Gillade bilden pa pepparkakorna av familjen Elm- Sjogren…fast herr Elm verkade ha lagt pa sig nagra hekton….haha.. Gumman…tankte ocksa passa pa att fraga vilken typ av guess-vaska du e ute efter…en liten handvaska, stor handvaska/bag eller partyvaska? eller nagra andra preferenser…tell me!

 4. Tessan

  25 november, 2009 at 9:33 f m

  kors i taket vilket pepparkakshus. Kul med lite annorlunda pynt på taket också i stället för vanliga non stop. måste helt enkelt göra ett/försöka göra ett själv också. Jag ringer om jag kör fast och det gör jag nog… 🙂 Kram Tessan

 5. Hallon & Blåbär

  26 november, 2009 at 7:51 f m

  Vilket fint pepparkakshus, blir impad. Här sker det årliga baket på lördag, men här blir det säkert en färdig hussats.

  Ha en bra dag!

 6. Anna

  26 november, 2009 at 11:00 f m

  Vilket gulligt pepparkakshus, och hemmagjort också, verkligen duktigt! Vet inte jag vågar göra något, antar vår lille glupske kattunge skulle äta på det i såfall… Ha en fotsatt bra dag!

 7. Fröken Dill

  28 november, 2009 at 9:00 e m

  Fantastiskt fint och härliga bilder på bygget!
  Tycker fröken Dill

Lämna en kommentar