Vintips

Petite Cuvée Madame

Rosévin petite cuvée madameNu får det allt bli lite skärpning på vintipsarfronten, eller var säger ni? Kommer ni ihåg för några år sedan då jag körde ”Veckans vintips” flera gånger i månaden? Sedan blev det torka på vintipsarfronten med två graviditeter, amningar och småbarnsliv med barn som har haft (och har) betydligt mindre sömnbehov än sina föräldrar. Dessutom har det de senaste åren varit lite snårigt kring att tipsa om vin på bloggar. En del har sagt att det varit okej, en del har sagt att det inte varit okej, och när det gäller sponsrade inlägg som har med vin att göra finns det många regler att förhålla sig till. Numera gör jag ju sponsrade inlägg ibland här på bloggen, men det här inlägget är inte sponsrat över huvud taget. Jag vill dock vara noga med att tala om att jag aldrig skulle tipsa om något i ett sponsrat inlägg som jag inte kan stå för till 100%. Jag har som regel att jag bara gör sponsrade inlägg om jag tycker att produkten jag skriver om är så bra att jag skulle kunna ha tipsat om den även utan att få ersättning för det. Som nu, till exempel.

Det här vinet köpte jag bara för att etiketten var så snygg, och den rosa färgen blev så vacker mot den turkosblå loggan. Efter en snabb googling kan jag konstatera att det är ett svenskt företag som ligger bakom vinet, som startades av tre killar som tyckte det fanns för få krispiga, laxrosa roséviner från Provence i snyggt designade flaskor. Petite Cuvée Madame har nummer 78359 på Systembolagets hemsida, där vinpoesin lyder; ”Bärig, mycket frisk smak med inslag av rönnbär, röda vinbär, rosmarin och blodgrapefrukt. Serveras vid ca 8C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller sallader”.

1 juni, 2018

En kommentar

  1. Hej Helena! Jag heter Josephine och jobbar med Lohamanders och har en förfrågan om samarbete. Maila gärna mig så berättar jag mer!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration