Print

Picklad rödlök – snabbt och enkelt!

Picklad rödlök

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Snabbpicklad rödlök som du kan äta i stort sett direkt! Underbart gott till tacos, hamburgare och grillat.

Ingredienser

Skala
  • 23 st rödlökar

1 2 3-lag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

Börja med att mäta upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och låt det få ett uppkok. 

Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i en burk.

Vill du äta den picklade rödlöken i stort sett direkt – häll den heta lagen över den skivade rödlöken och låt stå i ca 30 min. 

Ska löken ätas först om flera timmar eller en annan dag – låt lagen svalna och häll den sedan över rödlöken.

Den picklade rödlöken förvaras i kylen.