Andra, Frukost

Pimp my yoghurt

Ett standardinslag på min frukost så här års är turkisk yoghurt med färska bär. Nu blir det ju jordgubbar för hela slanten, men ibland när det är fina priser på blåbär brukar jag lyxa till det med sådana också. Men den där turkiska yoghurten kan ju bli ännu roligare än vad den är, med hjälp av ett pyttelitet ingrepp:

Jag brukar köpa den lite mindre yoghurtförpackningen och hälla över innehållet i en bunke, röra ner ca 2 msk socker och skrapa ner fröna från en vaniljstång. Sedan blandar jag rejält, och häller tillbaka den pimpade yoghurten i sin förpackning igen. Lagom till dagen efter har vaniljen hunnit sätta smak på yoghurten, och den har förvanlats till en lyxigare variant av sig själv. Dagen tips, alltså!

7 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  1 juli, 2013 at 8:29 e m

  Åh, gott! Jag äter den med honung och skivad banan. Ibland lyxar jag till det med färska bär också.

  Kram kram

 2. Sofia

  2 juli, 2013 at 4:20 f m

  tack snälla för tipset mums varm kram sofia fyra dgr kvar sedan sem. när har ni sem? kram sofia hälsa!

  1. Helena

   2 juli, 2013 at 3:19 e m

   Härligt! Vi har semester nu, började igår. 🙂 Eller Olof måste jobba imorgon också, men sen blir han också ledig. Kram!

 3. Sara på Vardag.nu

  2 juli, 2013 at 2:25 e m

  Turkisk yoghurt är det bästa! Ersätter gräddfil, crème fraiche och frukostyoghurten och har ju så lång hållbarhet också. Jag gillar hinkarna från Lindahls men köper gärna Arlas istället för att få svenska produkter istället för tyska. Jag brukar smaksätta med vaniljpulver och honung (ungefär som du gjort här) eller stoppa ner en näve myntablad och låta stå över natten. Kanongott!

  1. Helena

   2 juli, 2013 at 3:20 e m

   Jaså, görs den i Tyskland? Minsann! Jag brukar också ringla honung över, men myntablad var nytt, det måste jag absolut prova. Tack för tipset!

 4. Anonym

  2 juli, 2013 at 10:08 e m

  Hej Helena
  När det gäller yougurt så har Lidl(!) den aaabsolut godaste grekiska tjocka varianten, krämig och mild! Rekommenderar den varmt. Den finns i 1-litersburkar och kostar runt 20kr. Den måste du bara testa! Kram från en annan Helena 🙂

Lämna en kommentar