Andra Frukost

Pimp my yoghurt

Ett standardinslag på min frukost så här års är turkisk yoghurt med färska bär. Nu blir det ju jordgubbar för hela slanten, men ibland när det är fina priser på blåbär brukar jag lyxa till det med sådana också. Men den där turkiska yoghurten kan ju bli ännu roligare än vad den är, med hjälp av ett pyttelitet ingrepp:

Jag brukar köpa den lite mindre yoghurtförpackningen och hälla över innehållet i en bunke, röra ner ca 2 msk socker och skrapa ner fröna från en vaniljstång. Sedan blandar jag rejält, och häller tillbaka den pimpade yoghurten i sin förpackning igen. Lagom till dagen efter har vaniljen hunnit sätta smak på yoghurten, och den har förvanlats till en lyxigare variant av sig själv. Dagen tips, alltså!

1 juli, 2013

7 kommentarer

  1. Turkisk yoghurt är det bästa! Ersätter gräddfil, crème fraiche och frukostyoghurten och har ju så lång hållbarhet också. Jag gillar hinkarna från Lindahls men köper gärna Arlas istället för att få svenska produkter istället för tyska. Jag brukar smaksätta med vaniljpulver och honung (ungefär som du gjort här) eller stoppa ner en näve myntablad och låta stå över natten. Kanongott!

    1. Jaså, görs den i Tyskland? Minsann! Jag brukar också ringla honung över, men myntablad var nytt, det måste jag absolut prova. Tack för tipset!

  2. Hej Helena
    När det gäller yougurt så har Lidl(!) den aaabsolut godaste grekiska tjocka varianten, krämig och mild! Rekommenderar den varmt. Den finns i 1-litersburkar och kostar runt 20kr. Den måste du bara testa! Kram från en annan Helena 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration