Pimpade köpeburgare
Häromdagen hittade vi ett paket köpeburgare längst ner i frysen som låg och höll en påse bortglömda räkskal sällskap. I brist på annat beslöt vi oss att rädda hamburgarna från sitt öde och göra något roligt med dem. (Hur kul kan man ha tillsammans med en påse räkskal i längden, liksom?) Olof utgick från vad vi hade här hemma och pimpade upp det hela till en förvånansvärt god maträtt. Istället för att skriva ner ett seriöst recept med mått och mängd radar jag istället upp vad vi hade på våra tallrikar:
Köpeburgare som sparar tid om man inte orkar göra egna, italienskt eller grekiskt lantbröd som vänts på grillen tillsammans med köpeburgarna, grillad halloumi i stavar, fetaost, några skivor överbliven potatis som fått nudda grillen en snabbis, cocktailtomater, basilikablad och en prima sås att använda som dressing, bestående av crème fraiche, soltorkade strimlade tomater och smulad fetaost.
Du, de burgarna har ni pimpat alldeles underbart. Så mycket gott. Så de måste vara väldigt glada att slippa räkskalen.
Du kan verkligen pimpa upp helt vanliga hamburgare och få det hur lyxigt som helst 🙂
Vad gott det där såg ut.
Snacka om pimpning! Visst är räkskal lite tråkiga, men fonden blir så god att man får förlåta dem.
Körde också köpeburgare här hemma igår, men jag måste säga att ni lyckats bra mycket bättre med pimpningen:)
Perfekt! Att slänga mat är sånt onödigt slöseri!
Ser jättegott ut! Vilken pimpning! 🙂