Andra, Pizza, Vardag, Vegetariskt

Pizza på hönökaka med kantareller

När vi ändå är inne på kantareller och jag fortfarande har dem på lager kör vi ett recept till på samma tema. Den här maträtten är ännu enklare än kantarellpastan i förra inlägget. Receptet kommer från Marija, som levererar kantareller till mig. Det är nästan så att jag kan kalla henne för min langare. Min dealer. Hönöpizzan räcker till två portioner.

2 halvor hönökaka
en klick smör
ett par msk ketchup eller chilisås
några nävar kantareller (eller så mycket du har turen att få tag i)
ett par nävar riven ost
salt och peppar

Det var många nävar hit och dit såg jag nu… men det här receptet behöver inte vara så exakt, man pimpar pizzan hur man vill! Börja med att lägga ut hönökakorna på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Bre dem först med smör, och sedan med chilisås eller ketchup. Stek kantarellerna en liten stund, och fördela dem över hönökakorna. Salta och peppra, och toppa sedan med riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 i ca 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg.

12 Kommentar

  1. MM Cake Design

    19 november, 2010 at 4:32 e m

    Oj det här är säkert jätte got!
    Älskar kantareller!
    Och dina vackra bilder föresten.

  2. Kaksmulan

    19 november, 2010 at 4:42 e m

    Snälla sluta nu… du gör mig galen med alla kantareller. VILL HA!!! 😉

  3. Annica - annicake

    19 november, 2010 at 5:47 e m

    Men åh vad gott!!
    kantareller är ju helt underbart, synd att de inte växer i trädgården och året runt! 🙂 mums!

  4. Emma

    19 november, 2010 at 7:27 e m

    Kantareller gör allt gott! En härligt snabb middag som ändå blir lyxig pga kantarellerna 🙂

  5. sana

    19 november, 2010 at 7:49 e m

    Vilken gott pizza ;d
    du har blivit utmanad på min blogg 😉

  6. Erika - Bakglädje

    19 november, 2010 at 8:19 e m

    Vilket smidigt sätt att göra pizza. 🙂
    Jag sitter och väntar på att våra pizzor ska bli klara i ugnen just nu, dock inte hönökakebotten. Knorrar i magen när jag ser din. 🙂

  7. Cupcakesfluffan

    19 november, 2010 at 8:45 e m

    Så gott det ser ut, var himla längesedan jag gjorde pizza på hönökaka, går ju så fort att göra pizzan när man använder det

  8. Sandra

    19 november, 2010 at 9:00 e m

    Hönökaka är verkligen bra att ha till mkt! Jag gör alltid smörgåstårta på det. Det blir verkligen den godaste man kan tänka sig! Pizza blir nog också gott! Måste jag testa!!!

  9. charles

    20 november, 2010 at 8:30 f m

    hönökaka måste ju vara ypperligt att ha som alternativ pizzabotten, det har jag aldrig provat. men hönökaka, oj vad gott det är till frukost. mm.

  10. Håkan och Anki

    20 november, 2010 at 4:41 e m

    Hönöpizza är perfekt snabbmat!

    Tack för dina gratulationer hos oss
    /Anki och Håkan

  11. Linda

    21 november, 2010 at 6:37 f m

    Så fiffigt! Det har jag aldrig tänkt på 🙂

Lämna en kommentar