Andra Pizza Vardag Vegetariskt

Pizza på hönökaka med kantareller

När vi ändå är inne på kantareller och jag fortfarande har dem på lager kör vi ett recept till på samma tema. Den här maträtten är ännu enklare än kantarellpastan i förra inlägget. Receptet kommer från Marija, som levererar kantareller till mig. Det är nästan så att jag kan kalla henne för min langare. Min dealer. Hönöpizzan räcker till två portioner.

2 halvor hönökaka
en klick smör
ett par msk ketchup eller chilisås
några nävar kantareller (eller så mycket du har turen att få tag i)
ett par nävar riven ost
salt och peppar

Det var många nävar hit och dit såg jag nu… men det här receptet behöver inte vara så exakt, man pimpar pizzan hur man vill! Börja med att lägga ut hönökakorna på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Bre dem först med smör, och sedan med chilisås eller ketchup. Stek kantarellerna en liten stund, och fördela dem över hönökakorna. Salta och peppra, och toppa sedan med riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 i ca 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg.

19 november, 2010

12 kommentarer

  1. Hönökaka är verkligen bra att ha till mkt! Jag gör alltid smörgåstårta på det. Det blir verkligen den godaste man kan tänka sig! Pizza blir nog också gott! Måste jag testa!!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration