Pizza på hönökaka med kantareller
När vi ändå är inne på kantareller och jag fortfarande har dem på lager kör vi ett recept till på samma tema. Den här maträtten är ännu enklare än kantarellpastan i förra inlägget. Receptet kommer från Marija, som levererar kantareller till mig. Det är nästan så att jag kan kalla henne för min langare. Min dealer. Hönöpizzan räcker till två portioner.
2 halvor hönökaka
en klick smör
ett par msk ketchup eller chilisås
några nävar kantareller (eller så mycket du har turen att få tag i)
ett par nävar riven ost
salt och peppar
Det var många nävar hit och dit såg jag nu… men det här receptet behöver inte vara så exakt, man pimpar pizzan hur man vill! Börja med att lägga ut hönökakorna på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Bre dem först med smör, och sedan med chilisås eller ketchup. Stek kantarellerna en liten stund, och fördela dem över hönökakorna. Salta och peppra, och toppa sedan med riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 i ca 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg.
MM Cake Design
19 november, 2010 at 4:32 e mOj det här är säkert jätte got!
Älskar kantareller!
Och dina vackra bilder föresten.
Kaksmulan
19 november, 2010 at 4:42 e mSnälla sluta nu… du gör mig galen med alla kantareller. VILL HA!!! 😉
Annica - annicake
19 november, 2010 at 5:47 e mMen åh vad gott!!
kantareller är ju helt underbart, synd att de inte växer i trädgården och året runt! 🙂 mums!
Emma
19 november, 2010 at 7:27 e mKantareller gör allt gott! En härligt snabb middag som ändå blir lyxig pga kantarellerna 🙂
sana
19 november, 2010 at 7:49 e mVilken gott pizza ;d
du har blivit utmanad på min blogg 😉
Erika - Bakglädje
19 november, 2010 at 8:19 e mVilket smidigt sätt att göra pizza. 🙂
Jag sitter och väntar på att våra pizzor ska bli klara i ugnen just nu, dock inte hönökakebotten. Knorrar i magen när jag ser din. 🙂
Cupcakesfluffan
19 november, 2010 at 8:45 e mSå gott det ser ut, var himla längesedan jag gjorde pizza på hönökaka, går ju så fort att göra pizzan när man använder det
Sandra
19 november, 2010 at 9:00 e mHönökaka är verkligen bra att ha till mkt! Jag gör alltid smörgåstårta på det. Det blir verkligen den godaste man kan tänka sig! Pizza blir nog också gott! Måste jag testa!!!
charles
20 november, 2010 at 8:30 f mhönökaka måste ju vara ypperligt att ha som alternativ pizzabotten, det har jag aldrig provat. men hönökaka, oj vad gott det är till frukost. mm.
MM Cake design
20 november, 2010 at 8:30 f mDet finns en urmanig att hämta på min blogg
http://marimilocakedesign.se/roligt/utmanad/
missa inte min nyskapad
http://marimilocakedesign.se/galleri/
Håkan och Anki
20 november, 2010 at 4:41 e mHönöpizza är perfekt snabbmat!
Tack för dina gratulationer hos oss
/Anki och Håkan
Linda
21 november, 2010 at 6:37 f mSå fiffigt! Det har jag aldrig tänkt på 🙂