Andra, Pasta, Vardag

Primörpasta

När jag planerade inför den här maträtten en vanlig vardagkväll hade jag tänkt laga den enligt ett recept från Arla som heter Bondpasta, med den nya crème fraichen med parmesan och vitlök. Mejerihyllorna gapade dock lika tomma som Borgholms gator en dag i november. Den rivna Kvibilleosten glömde jag, och någon tagliatelle fanns det inte heller. Pastan lagades istället såhär, (och blev jättegod ändå!) och räckte till 5 portioner:

3 färska små lökar
6 späda små morötter
2 pkt bacon
ca 150 g sockerärter
fjärilsmakaroner för 4-5 personer
2 burkar crème fraiche av smaken KarlJohan, timjan, citron
1 stor näve riven parmesan
flingsalt
grovmalen svartpeppar
1 skvätt grädde

Koka makaronerna, låt dem rinna av. Strimla och stek bacon, lägg på hushållspapper. Skiva morötter och lökar, och fräs dem i smör tillsammans med sockerärterna. Häll den kokta pastan i en skål, tillsätt bacon, de frästa primörerna, crème fraiche och parmesan och rör runt. Häll i lite grädde, och krydda med salt och peppar.

7 Kommentar

  1. Emmas Kök

    28 juni, 2010 at 5:16 e m

    Jag skulle gärna äta en portion av detta! Pasta är ju så gott!!

  2. Anna

    28 juni, 2010 at 7:19 e m

    Låter jättegott! Vilka fina bufférätter du hade gjort i midsommar o tårtan låter väldans smarrig, hade jag inte haft ett dugg emot att testa! Kommer definitivt att lägga upp någon bröllopsbild på bloggen i allafall 😉 Om jag blir nöjd med dem…

  3. Tulipan´s bakverk

    28 juni, 2010 at 9:19 e m

    Men MUMS… nu blev jag hungrig 🙂

  4. Emma

    29 juni, 2010 at 9:37 f m

    Bara massa godsaker i! Precis som det ska vara 🙂

  5. charlotta

    29 juni, 2010 at 10:48 f m

    tack för ölands-tips! låter som ett alldeles utmärkt utflyktsmål! ska bli kul att komma och hälsa på er kust för en gångs skull, det är ju tyvärr inte allt för ofta jag befinner mig där 🙂

  6. Cecilia

    29 juni, 2010 at 11:50 f m

    Härligt med primörer och pasta. Älskar sockerätor! 🙂

  7. Gottegrisen

    30 juni, 2010 at 8:37 e m

    Vi testade det här receptet ikväll och det blir definitivt fler gånger.

    //Linda

Lämna en kommentar