Andra Soppa Vegetariskt

Pumpasoppa

Är ni många som har köpt hem pumpor? Och som precis som jag vet mycket väl att det går att laga mat på pumpa, men inte riktigt vågat prova? Those days are gone! Numera lagar vi mat på pumpa här hemma, och pumpasoppa hör till favoriterna. Butternutpumpan är den som vi har använt oss av, den lämpar sig extra bra för matlagning. Den är hård som attan att skära i, men när man ugnsrostat den i ungefär en halvtimme blir den tipptopp! Soppan innehåller även lite andra trevligheter som morot, timjan, vitlök, vin och grädde. Bland annat. 
Pumpasoppa, 6-8 portioner
1 butternut-pumpa på ca 1 kg
2 schalottenlökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor
ca 2 msk olivolja
2 tärningar grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 citron – rivet skal
1 kruka färsk timjan
1 dl vitt vin
1,5 dl grädde
salt & peppar
Skala pumpan, kärna ur den och skär den i mindre bitar som du lägger i en ugnsform. (Alternativt dela pumpan på mitten, ugnsrosta den som den är och gröp sedan ur köttet.) Skala även schalottenlökar, morötter och vitlöksklyftor och skär i bitar, och lägg i ugnsformen. Strö över ett par kvistar timjan och olivolja, salta och peppra, och rosta i mitten av ugnen på 200C i ca 30 min tills pumpabitarna är mjuka. Rör om i formen då och då. Koka under tiden upp två buljongtärningar med 7 dl vatten. Häll ner de ugnsrostade rotsakerna i buljongen, och låt koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt rivet citronskal och hackad timjan. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och smaka av med vin, grädde, salt och peppar. 
29 september, 2014

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration