Andra

Rabarberfjäsk

Hoppas att ni alla har haft en härlig påskafton, och att ni har lika fint väder som vi har här på Öland. De senaste dagarna har varit alldeles underbara här på ön; vi har påtat runt i trädgården, åkt till gårdsbutiker och köpt lamm- och nötkött, och igår hade vi påskmiddag med familjen och grillade och gömde ägg i trädgården. Idag ska jag fjäska för mina rabarber så att de blir stora och fina och kan resultera i ett flertal väl tilltagna rabarberpajer inom en snar framtid. Den här bilden tog vi bara häromdagen, men sedan dess har rabarbern redan hunnit komma upp mycket mer än så. Det växer så mycket i trädgården nu att man nästan kan höra hur det knakar. Mest road är jag av det som går att äta, så klart. Min timjan mår fint, och oreganon som växer som ogräs har redan börjat komma upp.

24 april, 2011

6 kommentarer

  1. Så härligt när allt vaknar till liv. Vår rabarber har tyvärr dött under vinter, men vi har i utbyte fått vår allra första sparris! Flerårsprojekt har sina för- och nackdelar 🙂 hoppas att ni har en mysig påsk!

  2. Kan meddela att mina rabarber inte kryper upp hur mycket jag än fjäskar. Vet inte varför de är så blygsamma i år. Jag skyller på rådjuren, de har ätit upp allt annat. Örtkryddorna däremot har så fint skjutit upp en bit. Så det finns hopp för min lilla täppa också.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration