Andra, Kyckling

Rabarberkyckling

I Arlas senaste receptfolder som jag plockade hem från ICA häromdagen fanns det här receptet på rabarberkyckling med. “Himla nyskapande” tyckte jag, och bestämde mig för att prova det. Det var gott, honungen i såsen gjorde att rabarbern inte blev så syrlig. Och så åt vi årets första färskpotatis till. Åh vad god den är, den riktigt smälter i munnen! Här kommer receptet på hur jag gjorde rabarberkycklingen, jag höll mig inte 100% till Arlas recept:

3 kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
minst 2 dl crème fraiche
2 msk honung
0,5 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
lite hackad gräslök

Skär kycklingen i bitar, salta bitarna och bryn dem i smör. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form, och strö över rabarberbitarna. Vispa ihop resterande ingredienser till en sås, (utom gräslöken) och häll över kycklingen och rabarbern. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min. Klipp lite gräslök och strö över formen precis innan servering. Ät gärna maträtten med färskpotatis.

8 Kommentar

  1. Remsan

    15 juni, 2010 at 7:39 e m

    Såg också det där receptet. Ska testa din variant, säger du att det är gott så tror jag på det 😉

  2. Emma

    15 juni, 2010 at 8:16 e m

    Vad spännande! Nyskapande ja 🙂

  3. charlotta

    16 juni, 2010 at 7:03 f m

    rabarberkyckling låter häftigt! tråkigt för mig då att jag inte äter kyckling, men jag kan göra som jag brukar och ersätta den med quorn! tror aldrig jag har provat att använda rabarber i matlagning innan.

  4. missfranklin

    16 juni, 2010 at 7:06 f m

    jag har fått en rabarberplanta! 🙂 räddade den från mina föräldrar där den nästan skrumpnat ihop under ett stort buskage. hoppas att den tar sig framåt sommaren eller i alla fall nästa sommar, så ska jag nog ge mig på det också… 🙂

  5. Boel

    16 juni, 2010 at 12:17 e m

    Spännande blandning! Tyvärr är jag allergisk mot rabarber, så jag kan inte testa:(

  6. Fridas kök

    16 juni, 2010 at 1:55 e m

    Låter både gott och spännande! 🙂
    Och jag håller verkligen med dig om färskpotatisen, det är så underbart gott! Åt det hos svärföräldrarna för några dagar sen. Jag skulle lätt kunna tänka mig en måltid som bara består av färskpotatis, smör och salt! Har du testat att ta smör på potatisen och sen strö över salt, halleluja säger jag bara… 🙂

  7. Anna

    16 juni, 2010 at 2:03 e m

    Läckert med rabarer i maten, jag är ju lite skeptisk till såna "nymodigheter" men det här skulle jag nog våga mig på… Kanske…. Hoppas solen skiner på dig också idag, här är underbart! Kram Anna

  8. Yasemin

    16 juni, 2010 at 5:33 e m

    Verkligen nyskapande. Jag är lite feg med att använde frukt i mat. Kanske man ska prova på det ändå.

Lämna en kommentar