Sponsrat inlägg

Rabarbermojito

Inlägg i samarbete med Matkompaniet.se

RabarbermojitoÄntligen är det rabarbersäsong! Så här års vill jag bara sitta i trädgården och dricka rabarbermojito, medan jag väntar på att grillen ska bli varm och att vaniljsåsen till rabarberpajen i ugnen ska bli kall. Nu är det ju sällan så i praktiken, jag springer mest runt och jagar barn från att snubbla ner på grannarnas tomt/gå för nära grillen/äta jord, men när jag väl får sitta ner, då vill jag dricka just precis en sådan här rabarbermojito. Den har en gudomlig rabarber- och vaniljlemonad i grunden, lite lime, mynta och rom för mojitokänsla, och en rabarbersoda för att fylla upp glaset med lite bubbel. Både rabarberlemonaden och den kolsyrade rabarberdrickan är ekologiska, och finns hos min samarbetspartner Matkompaniet. Som alltid när jag tipsar om något därifrån är det 10% rabatt på de varorna och fri frakt.

 

Rabarbermojito, en stor drink:

0,75 dl ekologisk rabarber-&vaniljlemonad från Add Wise

0,5 lime

2 kvistar mynta

0,5 dl ljus rom

isbitar

ca 1 dl ekologisk rabarbersoda rån Naturfrisk

Små rabarberstjälkar till garnering

 

Mät upp lemonaden i en shaker. Skär en lime i 4 klyftor, (2 klyftor blir över, förslagsvis till en drink till) och pressa ner saften från en klyfta i shakern. Lägg ner en kvist mynta och tillsätt rom. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träsked så att myntan sätter lite smak. Häll ner några isbitar i shakern och skaka. Sila ner vätskan i ett stort glas, och fyll upp med så mycket rabarbersoda du önskar. Mängden beror på hur stark du vill ha drinken. Garnera med en limeklyfta och en myntakvist. Stick gärna ner 1-2 späda små rabarberstjälkar i drinken, ifall du har tillgång till några.

4 Kommentar

 1. Marija

  17 maj, 2018 at 7:14 e m

  Jistanes vad det låter gudomligt gott. Förresten har jag för mig att du är skyldig mig en mojito sedan några år tillbaka😎. Läge att casha in nu kanske🍸

  1. Helena

   17 maj, 2018 at 7:24 e m

   Hahaha! Jag kommer förmodligen att vara skyldig dig en mojito ända tills jag DÖR, lär väl alltid få äta upp det där. Eventuellt är jag skyldig dig någon Breezer också. Och lite rosé.

 2. Liselotte Johansson

  27 maj, 2018 at 7:30 e m

  Låter verkligen gott med rabarbermojito; det ska jag testa. Jag har både mycket rabarber och mynta.

  1. Helena

   27 maj, 2018 at 7:41 e m

   Kör hårt Liselotte! Det här är SÅ gott! Skulle kunna dricka det varje dag, om det inte vore lite oetiskt.

Lämna en kommentar