Andra Nötkött Pasta

Ragu på rigatoni

Pasta går alltid hem! Den här ragun som har blivit smaksatt med rödvin och rosmarin är perfekt en ruggig höstkväll som denna. Eller vad säger ni, lite Italienporr på en vanlig novembertisdag har väl aldrig skadat?

rigatoni för 4 personer (pasta i form av små rör)
ca 500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 lök
1 stjälk selleri
1 morot
ca 0,5 dl olivolja
50 g tomatpuré
3 dl rött vin
1 burk krossade tomater
salt
peppar
ett par kvistar rosmarin
riven parmesanost till servering

Hacka lök, vitlök, selleri och morot, och bryn det sedan i olivoljan. Tillsätt nötfärs, tomatpuré, vin och tomater på burk, och låt puttra i ca 30 min. Koka rigatonin när grytan nästan är klar, och blanda sedan samman rigatonin med köttfärssåsen. Krydda med salt, peppar och rosmarin, och strö på lite färskriven parmesan precis före servering.

Inspirationen till receptet (jag har dock ändrat ganska mycket bland måtten, tex har jag öst i 500 g nötfärs istället för 200 g och sådana saker) kommer från Stefano Catenaccis nya bok Stefanos Italia, en trevlig kokbok med massor av vackra bilder som gör att man lätt drömmer sig bort till den italienska landsbygden. Nästa gång tror jag för övrigt att jag ska testa att göra det här på lammfärs!

1 november, 2011

10 kommentarer

  1. Oh så gott 🙂 Samma recept som min köttfärssås jag alltid gjort till pasta, ibland med morötter, ibland med selleri, alltid med lök och massa vitlök.. Och alla undrar om det verkligen går att äta köttfärssås utan att ha i mjölk eller creme fraiche som redning…..meh, det ska ju vara såhär ju. Och MED rödvin.
    Jag kan glatt tipsa om att stänka i lite balsamvinäger också. Gott! Eller tabasco om man vill ha lite hetta. Mums! 🙂
    / Linda W

  2. Linda W, jag håller med fullständigt! Inga mjölkprodukter göre sig besvär i min köttfärssås! Men lite balsamvinäger ska jag hälla i nästa gång, tack för tipset! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration