Andra Vardag

Rårakor med stekta äpplen och rårörda lingon

Det här är en hederlig husmanskosträtt som man lätt glömmer bort. Oftast har man flera av ingredienserna hemma, men glömmer bort hur gott det är med något så enkelt (och för att inte tala om billigt!) som rårakor med stekta äpplen och rårörda lingon. I alla fall om jag får tala för mig själv. Jag blev påmind om det när jag bläddrade i senaste numret av Lantliv Mat och Vin, och nu känner jag på mig att det kommer att bli en lika vanligt förekommande helglunch hos oss som pannkakor! Det här behövs till 4 portioner:
ca 700 g potatis, skalad och riven
salt
smör att steka i
———-
1 pkt frysta lingon (ofta är de på 225g)
1,25 dl socker
———-
2-3 äpplen
1 pkt bacon
Skala och riv potatisen, salta lite, och skopa upp ca 1 dl potatisriv till varje råraka som du sedan steker i smör i en eller två stekpannor. Gör dem gärna små och tunna, så blir de extra frasiga och goda. Stek dem en stund på varje sida och vänd när färgen undertill börjar se trevlig ut.
Häll upp ett paket frysta lingon på en tallrik och strö över sockret, och rör runt då och då medan lingonen tinar och blir till en fin, rårörd röra. Det här kan du göra vilken dag som helst och förvara i kylen (eller ge bort som fjäskig present). Skär äpplena i skivor och stek dem, och stek hela baconskivor. Servera och njut av att enkelt och billigt kan vara så gott!
26 januari, 2012

16 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration