Ravioli
Det här receptet är inspirererat av ”Ravioli för trötta pappor” från Leilas första kokbok, och är en väldigt tacksam vardagsrätt. Det enda jag har ändrat är att jag har lagt till lite bacon. För vem blir inte gladare av lite bacon? Det här receptet räcker till 4-5 personer, minst:
2 stora burkar ravioli bolognese
2 pkt mozarellaost
några stänk tabasco
2 pkt bacon
peppar och flingsalt
1-2 nävar pinjenötter
Lägg raviolin i en smord form. Strimla och stek baconet, låt det rinna av på papper, och rör ner det i raviolin. Ös på mycket peppar och flingsalt och tabasco efter tycke, och rör om igen. Skär mozarellan i bitar och lägg den överst. Låt stå i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min till osten har fått färg. Rosta under tiden pinjenötterna, och toppa med dem vid serveringen. (Vilket vi totalt glömde bort när vi fotade kvällens ravioli…) Servera med sallad.
24 oktober, 2009
Ja,vem blir inte glad av lite bacon, det funkar ju till allt. Vilket spännande recept.