Andra Reportage

Resten av reportaget – vardagsfavoriter

Här kommer resten av reportaget i dagens Barometern, eller ”Barran” som alla häromkring säger. Om man klickar på bilderna öppnas de i större versioner. (Förhoppningsvis.)

Förutom den uppenbara blodpuddingsreferensen på omslagsbilden i förra inlägget så tipsar jag om lite andra tacksamma vardagsrätter att variera veckomatsedeln med, som passar för både små och stora magar.

Hoppas att ni har haft en riktigt bra lördag, hittills! Vi (och resten av Kalmar kommun) har trängts på IKEA tidigare idag, och nu lagar Olof lördagsmiddag medan Bally sitter i soffan och surar, trots att han är dagens kändishund. Han har nämligen blivit duschad, något som han inte finner det minsta roligt. Men det fick bli ett nödvändigt ont efter att han varit så närgången granntiken att han fått en golden shower. Trevlig kväll på er!

7 januari, 2012

13 kommentarer

 1. Ojdå, då förstår man ju att han är lite tvär 😉
  Det enda livliga vi har är en kaninhona som inte är steriliserad och som tror hon är en hanne ?. Vi får se om vi kan sterilisera henne till våren för vi tycker liksom synd om hannen som nu är kastrerad och inte det minsta road av henne 😉 De små djuren……

 2. Oh, vad kul det är att se dig och familjen i tidningen 😀 Jag satte mig ner för frukost imorse och eftersom jag är hemma hos mina föräldrar i Oskarshamn är det vår version av barometern som gäller – komplett med denna bilaga! Jag hoppade högt av bilden på framsidan – klart jag känner igen de stiliga herrarna 😉 Så var jag tvungen att berätta att jag "känner" dig för alla som kom i närheten – det gör jag väl egentligen inte, men det känns nästan så efter att ha följt din blogg ett tag! Härligt reportage 😀

 3. Tack för fina kommentarer! Alexandra – jag förstår precis vad du menar, jag har läst din blogg länge också och tycker att jag "känner" dig med. Bally och Olof hälsar! 🙂

 4. Hej, kul att du numera syns i tidningen 🙂 Jag har en fråga till dig som är matproffs, skulle inte du kunna ge lite tips på enkla såser? Jag har mer och mer börjat tycka om att laga mat men jag är värdelös på sås och om man har gjort en god kötträtt förstör ju liksom såsen hela grejen om den inte blir bra. Så kan du tipsa om grundrecept på sås (kanske en till fisk och en till kött) så skulle jag bli glad och tacksam 🙂

  Kram Anna Eriksson

 5. Härligt repotage:D Vardagsmaten är inte alltid så enkel när inspirationen låser sig. Stackars Bally, hoppas att han inte är långsint, nu är det ju fritt fram att kramas och pussas, när han fått första årsskrubben och det kanske gör honom på gott humör igen!

 6. Alltid lika goda recept på din blogg som påminner en hur hungrig man egentligen är.

  Ville bara säga att det e lika lätt att sy en tröja som att baka en kaka. Tro mig. Man följer bara beskrivningen:) Å man lär sig med tiden. Så det där med att inte kunna lägga upp ett par byxor tror jag inte riktigt på:)

 7. Anna Eriksson – visst kan jag lägga upp ett recept på sås! Sås till kött är absolut inga problem! Vad gäller sås till fisk däremot är det lite värre, jag har ju fortfarande inte lärt mig att äta fisk… Patetiskt men sant. Men är det någon som kan sås till fisk så är det nog Remsan – http://www.remsansbistro.blogspot.com

 8. Hej! Kan man läsa recepten någonstans förutom i tidningen? Kommer du att lägga ut dom här, kanske? 🙂 Bor i Göteborg och har inte tillgång till tidningen. Jag hittar inte reportaget + recepten på Barometerns hemsida och tyvärr öppnas inte bilderna i så stort format att det är läsbart..? 🙁 Tusen tack för en fin blogg!

 9. Sophie – jag ska höra mig för om möjligheten att få ut reportagens recept och krönikor på nätet. Bloggen är lite marig, ibland får man upp en förstorad, lättläst bild i ett eget fönster när man klickar på den, och ibland blir den knappt större alls, och får svart bakgrund. Jag skyller på internet. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration