Färs Fläskkött Pasta

Salsiccia bolognese

Salsiccia bolognese

Alltså salsicciapasta! Så otroligt gott! Fast den här är så mustig och god, så den har jag valt att kalla för en salsiccia bolognese. Jag har ett annat recept här på bloggen på en salsicciapasta som innehåller en herrans massa smör (inte för att det skulle vara negativt) och även vitt vin, rosmarin och champinjoner, men denna salsiccia bolognese är helt annorlunda; här är det istället krossade tomater som bas, och grädde i såsen för krämig fyllighet. Men rosmarinen tar jag inte bort! Och självklart ska det sprinklas parmesan ovanpå.

Den här salsicciabolognesen är perfekt fredagsmat! Den är även en bra bjudrätt om en barnfamilj kommer på besök, likväl som den är prima en kväll i veckan om du vill lyxa till det lite. För den är verkligen lätt att göra.

Förr i tiden när man ville göra salsicciapasta fick man ju köpa sig ett gäng råa salsicciakorvar och gröpa ur färsen, vilket i ärlighetens namn var ganska jobbigt. Those days are gone! På mitt ICA finns numera färdig salsicciafärs i kyldisken. Antingen från ICAs eget märke eller från ett märke som heter Nonna. Vet att även Scan lanserade en fryst salsicciafärs på påse för ett par år sedan.

Två tips bara! Drick ett gott glas rödvin till, och gör dubbel sats av salsicciabolognesen. Färdig mat i frysen är guld värd, och det tar inte många minuter längre än att göra enkel sats.

Ett tredje tips – om du gillar den här rätten så är jag övertygad om att du kommer att gilla italienska köttbullar i tomatsås! Här snackar vi också pasta, färs och en sås med mustiga smaker som är perfekt till rött vin!

Skriv ut

Salsiccia bolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Krämig och kryddig salsiccia bolognese är perfekt comfort food för mörka och kalla kvällar! Servera med tagliatelle och rödvin.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 5 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 25 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • En klick smör eller olja till stekning
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g salsicciafärs
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 msk hackad, färsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar

———-

  • Tagliatelle för 4 portioner
  • Ca 1 dl riven parmesan till servering
  • ett par kvistar färsk rosmarin till garnering

Instruktioner

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

Hacka schalottenlökarna och pressa eller riv vitlöksklyftorna och fräs all lök mjuk i smör eller olja i en stekpanna.

Tillsätt salsicciafärsen och låt den bryna ihop med löken. När färsen brynt klart, tillsätt krossade tomater, tomatpuré och grädde.

Hacka rosmarinen och rör ner den i såsen, och låt såsen puttra samman på spisen i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera salsicciapastan med tagliatelle och färskriven parmesan. Garnera gärna med en kvist rosmarin, ifall du har någon över.

22 november, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration