Jul

Sangriainspirerad vintercocktail

Det här är den perfekta välkomstdrinken i vinter! Det är drinken som visas på framsidan av vinternumret av ELLE Mat och Vin, jag blev sugen på att göra den redan när jag såg tidningen i affären. Drinken påminner mycket om sangria, men med de här vintriga kryddorna blir den lite som en vinterversion av somrig sangria. Av det här receptet får man ut minst 6 drinkar:

100 g ljust muscovadosocker
1 stjärnanis (+ några fler till garnering)
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1,5 dl vatten
1 citron
2 clementiner
1,5 cl cointreau
1 flaska rött vin (ljust, gärna Beaujolais)

Blanda muscovadosocker, stjärnanis, kanelstång och kryddnejlikor med vatten i en kastrull. Låt sjuda ihop i 2 minuter, och ställ att svalna. Skär clementinerna och citronen i skivor, och lägg i en stor kanna. Häll i den avsvalnade sockerblandningen, cointreau och flaskan med vin. (Jag har gjort drinken både med och utan cointreau, och kan konstatera att om man inte har cointreau hemma så gör det ingenting, det blir lika gott ändå.) Rör om, och låt stå i kylen några timmar eller över en natt. Garnera med stjärnanis vid servering.

Det är många bra recept i det här numret, så skynda fynda innan det nya kommer ut om bara några dagar! Själv har jag äntligen skaffat en prenumeration, så jag hoppas få den i lådan snart. Jag är för övrigt världens lättaste byte för folk som säljer prenumerationer på mattidningar. När det ringer säljare från elbolag och försäkringsbolag är jag inte alls lika mottaglig. Men mattidningar, det är en helt annat sak… 😉

16 januari, 2010

En kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration