Andra Dukning

Säsongsbetonad bordsdekoration

Sådana här bordsdekorationer stod på bordet förra helgen när vi hade middag. Jag kan dessvärre inte ta åt mig äran för dem, för det är min syster som har gjort dem. När hon är i stan och vi gör middag är jag alltid matansvarig och hon är dukningsansvarig. Hon praoade i en blomsteraffär i Mörbylånga på Öland (världens ände) när hon gick i högstadiet, och sedan dess är hon duktig på att göra blomsterarrangemang. Själv praoade jag på ett bageri efter att ha skrivit ”I love SYO” på praoansökningslappen. Det var tider det. I alla fall så är det en glassbägare som blivit fylld med äpple, höstflox, rosor, lavendel och buskblad av (för mig) okänd art.

En finfin ljuslykta får man genom att fylla ett Ikea-glas med vatten, trycka ner några hortensiablommor och låta ett värmeljus flyta ovanpå. Den varar riktigt länge också. Till nästa middag ska jag bara införskaffa sådana där små flytande värmeljushållare också.

24 augusti, 2010

8 kommentarer

  1. Din syster verkar jätteduktig på bordsdekorationer, för du har tidigare visat andra. Jag avundas dessa människor. Men jag är å andra sidan kass på allt i heminredningsväg, tur det finns de man kan sno idéer av…
    Berra berättade att han pratat med Olof om en dag för fotografering. Ska bli jättekul. Jag tycker hans bilder är fantastiska.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration