Andra, Dukning

Säsongsbetonad bordsdekoration

Sådana här bordsdekorationer stod på bordet förra helgen när vi hade middag. Jag kan dessvärre inte ta åt mig äran för dem, för det är min syster som har gjort dem. När hon är i stan och vi gör middag är jag alltid matansvarig och hon är dukningsansvarig. Hon praoade i en blomsteraffär i Mörbylånga på Öland (världens ände) när hon gick i högstadiet, och sedan dess är hon duktig på att göra blomsterarrangemang. Själv praoade jag på ett bageri efter att ha skrivit ”I love SYO” på praoansökningslappen. Det var tider det. I alla fall så är det en glassbägare som blivit fylld med äpple, höstflox, rosor, lavendel och buskblad av (för mig) okänd art.

En finfin ljuslykta får man genom att fylla ett Ikea-glas med vatten, trycka ner några hortensiablommor och låta ett värmeljus flyta ovanpå. Den varar riktigt länge också. Till nästa middag ska jag bara införskaffa sådana där små flytande värmeljushållare också.

8 Kommentar

 1. charlotta

  24 augusti, 2010 at 6:52 e m

  gud vad fint! jag älskar fina dukningar! tycker dock att min fantasi är något begränsad för det mesta…

 2. Håkan och Anki

  24 augusti, 2010 at 7:22 e m

  Vilket smart tips på ljuslyktorna, så fina de blev. Måste ju bli bra med höstblommor oxå…

 3. sana

  25 augusti, 2010 at 7:04 f m

  Så fina!!
  får jag låna ditt ide' ;=) de är så vackert.

 4. Remsan

  25 augusti, 2010 at 11:24 f m

  Din syster verkar jätteduktig på bordsdekorationer, för du har tidigare visat andra. Jag avundas dessa människor. Men jag är å andra sidan kass på allt i heminredningsväg, tur det finns de man kan sno idéer av…
  Berra berättade att han pratat med Olof om en dag för fotografering. Ska bli jättekul. Jag tycker hans bilder är fantastiska.

 5. Erika - Bakglädje

  25 augusti, 2010 at 2:30 e m

  Vad vackert! Ska komma ihåg det nästa gång vi har gäster och ska duka fint.

 6. Cecilia

  26 augusti, 2010 at 2:24 e m

  Så vackert! Blir helt sugen på att bjuda hem folk och inspireras =)

 7. I Nadjas kök

  28 augusti, 2010 at 6:13 e m

  Mycket vackert, du har sinne för sånt här. Själv har jag aldrig riktigt tålamod med att duka bordet fint, men uppskattar det väldigt mycket

 8. Emma

  30 augusti, 2010 at 6:58 e m

  Vad duktig din syster är! 🙂

Lämna en kommentar