Andra Dukning

Säsongsbetonad dukning

Inför lördagens middagsbjudning var syrran hemma på snabbvisit, ett faktum man självklart ser till att utnyttja för att få så fin bordsdukning som möjligt. Hon har ju som bekant väldigt gröna fingrar, till skillnad från sin lillasyster. Till kvällens dukning gjorde hon flera små arrangemang på det som blommar just nu i trädgården, bland annat gullvivor, syren, äppelblom, tulpan och förgätmigej.

Man får mycket lägre och mer ”umgängesanpassade” blomsterdekorationer om man använder lägre vaser, så att man ser varandra över bordet, vilket kan underlätta när man ändå har slagit på stort och bjudit hem gäster. Små koppar och skålar är perfekt att sätta vårblommor i.

Tekannor och mjölkkannor går precis lika bra, och blir extra fint.

Använder man en skål får arrangemanget lite mer omkrets, och ser genast lite ”mer” ut.

Syrran vek servetter på ett så seriöst manér att ingen vågade använda dem. Ifall man har ont om tvättmedel är det ett hett tips.För den som undrar om vi åt blommor till huvudrätt eller om det faktiskt serverades riktig mat, kan jag förtälja att det bjöds på Olofs hamburgare, fast den här gången gjorda på grillen. Helt hysteriskt gott!
16 maj, 2011

15 kommentarer

  1. Ja, man skulle ha din syrras talang när det gäller bordsdekorationer. Jag är glad om jag lyckas komma ihåg att lägga fram servetter… Så blommor är överkurs för mig 🙂

  2. Visst är det härligt att kunna plocka ur egen trädgård och göra små söta arrangemang på bordet. Såg så inbjudande ut 🙂 Otroligt fina bilder!!Kram!

  3. ser väldigt vackert ut! själv är jag skittråkig när jag dukar, kör ofta samma gamla grejer (och blomdekorationer – nänä). suck. ska komma ihåg din systers fina dukning nästa gång jag har gäster!

  4. Fina bilder, snygg dukning och hamburgaren ser supersmarrig ut =) Du som gillar matlagning får gärna kika in på min matblogg där jag har en tävling där du kan vinna presentkort i samarbete med Lyckas med mat =)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration