Andra, Café och fika, Öland

Seasalt Bakery i Färjestaden

Äntligen har det öppnat ett bageri i Färjestaden som bakar med surdeg! Jag har väntat i flera ÅR. Seasalt Bakery ligger på hamnplan i Färjestaden på Öland, bara en hundpromenad bort från där vi bor.

Bageriet är litet, men har ändå ett varierat och bra utbud, som ändrar sig lite från dag till dag. Förra veckan köpte vi fruktbröd med pumpakärnor och levain på vete, imorse köpte vi skållade havrefrallor och levain på råg.

Det finns kakor också! Flera olika smarrigheter att fika på…

…och färsk frukt i bägare, och en espressomaskin som ser mycket förtroendeingivande ut. Jag har inte testat kaffet än, men ämnar fika här en hel del framöver. Nästan granne med bageriet ligger restaurangen Seasalt Kitchen, som drivs av samma ägare. Skandalöst nog har jag fortfarande inte ätit där, något jag verkligen måste råda bot på. Jag har dock hört att deras hamburgertallrik ska vara väldigt god, och att drinkarna (även de alkoholfria) ska vara jättegoda.

 Jag poserar med min morgonshopping.

Om det är en grej man bara inte får missa när man är där, är det deras bullar. De kan skilja sig lite från dag till dag, ibland är det kanel i dem, ibland är det kardemumma, eller vanilj eller choklad, men de är alltid lika goda. Vi kommer aldrig hem därifrån utan en bulle eller två. De smakar ljuvligt av smör, och är oftast varma direkt från plåten när vi kommer dit. Seasalt Bakery har öppet 8-16 på helger i maj, och från och med juni blir det ännu mer. Så har ni vägarna förbi Öland, missa inte de här bullarna!

10 Kommentar

 1. Anonym

  11 maj, 2014 at 6:55 e m

  Dit skulle vi förra helgen. Letade efter restaurangen och missade den fullständigt (såg bara bageriet). Så två förvirrade kärringar villade bort till Kaj 4 istället. Får bli nästa besök på Öland.

  1. Helena

   13 maj, 2014 at 6:33 e m

   Det går ju fler tåg! Var ni nöjda med maten på Kaj 4? Jag har inte varit där på ett tag.

 2. Malin`s Diner

  11 maj, 2014 at 7:08 e m

  Vackra människa! Du passar som gravid seddu!

  Kram kram

  1. Helena

   13 maj, 2014 at 6:33 e m

   Man tackar! 🙂 Puss på dig!

 3. Matarkivet

  12 maj, 2014 at 11:05 f m

  Vilket härligt ställe! Och så fin du är! Kram

 4. Mårtenssons kök

  12 maj, 2014 at 4:09 e m

  Mycket trevligt när det öppnar upp små guldkorn som dessa, mycket trevligt indeed:) Har ni inte varit på Söderberg & Sara när ni varit i stan här så måste ni testa det, precis i er smak!

  Ha det nu så gott,
  kramar på er

  1. Helena

   13 maj, 2014 at 6:34 e m

   Vi lägger det på minnet! Nu dröjer det nog innan vi kan göra en Österlentur, men man ska aldrig säga aldrig. Man ska ju faktiskt vara ledig i ett år. 🙂 Kram på er!

 5. Anonym

  14 maj, 2014 at 9:32 f m

  Hej Helena och Olof!

  Jag e sjukt pepp!!! 🙂 Det blir ett stort fat med bullar nastan gang Louise och jag kommer pa besok.
  //Calle Bengtsson

  1. Helena

   18 maj, 2014 at 4:15 e m

   Haha, you know it! I sommar när du kommer hem sen går vi dit och länsar plåtarna! Jag slår vad om att du kommer att äta typ 5 stycken. Själv. Kram på dig!

Lämna en kommentar