Andra Fest

Sensommarsallad med päron, valnötter och ädelost

Jag vet att det är lite överdrivet positivt att prata sensommar nu, med tanke på att det bara var 10 grader ute imorse, men lite hoppfull får man väl ändå vara… Den här salladen fungerar i och för sig året runt, och blir alltid poupulär när den ställs fram tillsammans med lasagne eller cannelloni. Innehållet är följande:

 • blandade salladsblad (köpta i lösvikt)
 • skivat päron (1-2 st)
 • 1 näve valnötter, gärna lätt rostade
 • ädelost skuren i bitar
 • lite olivolja
Blanda allt och ringla över lite olivolja. Festa gärna till det lite med flingsalt och nymalen svartpeppar också.
29 augusti, 2010

14 kommentarer

 1. Den salladen var precis i min smak. Jag tror inte sommaren är över, jag hoppas fortfarande på lite värme. Jag har jobbat i två veckor och har "vägrat höst", rent klädmässigt, vet inte om jag gör samma sak imorgon måndag… lite kallt har det varit vissa dagar.
  Men vissa år är det ju riktig sommarvärme i september så jag tror absolut att det finns chans till värme igen.

 2. Mmm det är gott, jag åt faktiskt just det här till förrätt på en restaurang ikväll. Extra gott med lite balsmaico sirap ringlat på tycker jag, testa det nästa gång 😉

 3. Mmm va gott det ser ut, men skäms på mig jag har ju så svårt för mögelostar… MÅSTE lära mig, för jag vill så gärna gilla det! GRATTIS o tack! Jag vill höra allt sen! Om du inte skriver det här, får du mer än gärna maila mig 😉 Kramar i massor/Anna

 4. Ciao Helena credo proprio di avere dei gusti simili ai tuoi, ho postato senza saperlo una insalata che somiglia molto alla tua. Se mai ci incontreremo so cosa preparare da mangiare 😉
  A presto
  Sonia

 5. Jag gjorde den här salladen igår, både jag och våra middagsgäster enades om att det var en av de godaste sallader vi ätit! Och svärfar som är lite reserverad vid grönsaker tog om av salladen TRE gånger!! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration