Andra, Fest

Sensommarsallad med päron, valnötter och ädelost

Jag vet att det är lite överdrivet positivt att prata sensommar nu, med tanke på att det bara var 10 grader ute imorse, men lite hoppfull får man väl ändå vara… Den här salladen fungerar i och för sig året runt, och blir alltid poupulär när den ställs fram tillsammans med lasagne eller cannelloni. Innehållet är följande:

 • blandade salladsblad (köpta i lösvikt)
 • skivat päron (1-2 st)
 • 1 näve valnötter, gärna lätt rostade
 • ädelost skuren i bitar
 • lite olivolja
Blanda allt och ringla över lite olivolja. Festa gärna till det lite med flingsalt och nymalen svartpeppar också.

14 Kommentar

 1. Erika - Bakglädje

  29 augusti, 2010 at 6:59 e m

  Den salladen var precis i min smak. Jag tror inte sommaren är över, jag hoppas fortfarande på lite värme. Jag har jobbat i två veckor och har "vägrat höst", rent klädmässigt, vet inte om jag gör samma sak imorgon måndag… lite kallt har det varit vissa dagar.
  Men vissa år är det ju riktig sommarvärme i september så jag tror absolut att det finns chans till värme igen.

 2. Matpolisen

  29 augusti, 2010 at 7:26 e m

  man måste vara positiv. Jag vägrar att erkänna att det är höst. Vilken ädelost föredrar du till salladen?

 3. Cupcakesfluffan

  29 augusti, 2010 at 7:35 e m

  Låter som en god sallad, ja nu börjar det bli kallt ute, har var det nog runt 7 grader imorse, går inte längre att ha fönstret öppet på natten

 4. Kaksmulan

  30 augusti, 2010 at 1:36 f m

  Mmm det är gott, jag åt faktiskt just det här till förrätt på en restaurang ikväll. Extra gott med lite balsmaico sirap ringlat på tycker jag, testa det nästa gång 😉

 5. Lizzy

  30 augusti, 2010 at 5:47 f m

  Härlig blogg, blir hungrig när jag läser! 🙂

 6. lucy

  30 augusti, 2010 at 7:08 f m

  una insalata buona e molto ricca.un piatto completo estivo.complimenti!

 7. Helena Ljunggren

  30 augusti, 2010 at 8:01 f m

  Positivitet har vi aldrig mått dåligt av så visst är det sensommar 🙂
  Salladen ser riktigt fräsch och sensomrig ut 🙂

 8. charlotta

  30 augusti, 2010 at 2:47 e m

  päron och ädelost är en match made in heaven!

 9. Remsan

  30 augusti, 2010 at 4:05 e m

  Päron och ost är alltid gott. Vi har alltid päron till ostbrickan. Vissa ostar är godare på päron än kex.

 10. Daniella - BakeCake

  31 augusti, 2010 at 5:20 f m

  Åh det låter riktigt gott! Har aldrig ätit det men måste definitivt testa!!

 11. Anna

  31 augusti, 2010 at 9:21 f m

  Mmm va gott det ser ut, men skäms på mig jag har ju så svårt för mögelostar… MÅSTE lära mig, för jag vill så gärna gilla det! GRATTIS o tack! Jag vill höra allt sen! Om du inte skriver det här, får du mer än gärna maila mig 😉 Kramar i massor/Anna

 12. SUNFLOWERS8

  31 augusti, 2010 at 2:26 e m

  Ciao Helena credo proprio di avere dei gusti simili ai tuoi, ho postato senza saperlo una insalata che somiglia molto alla tua. Se mai ci incontreremo so cosa preparare da mangiare 😉
  A presto
  Sonia

 13. Fridas kök

  1 september, 2010 at 1:57 e m

  Jag gjorde den här salladen igår, både jag och våra middagsgäster enades om att det var en av de godaste sallader vi ätit! Och svärfar som är lite reserverad vid grönsaker tog om av salladen TRE gånger!! 🙂

Lämna en kommentar