Andra, Kokböcker

The silver spoon – en klassiker

Den här tegelstenen är odödlig klassiker som kan stoltsera med att vara Italiens bäst säljande kokbok sedan 50 år tillbaka. Den uppdateras ofta för att passa dagens standard, men kontentan är fortfarande densamma; de allra bästa italienska recepten, från landets alla regioner. I USA är den dessutom en väldigt populär bröllopspresent. Min kompis Elsa som bor i Philadelphia råkade nämna för några amerikanska vänner att hon inte hade boken, något som tydligen möttes med sådan chock att hon snabbt såg till att ändra på det. Vilket är anledningen till att Elsas bror och hans fru gav mig den i present sist jag fyllde år. Och jag älskar den! Ikväll innan jag lägger mig ska jag bläddra i den igen. Det finns ingen bättre kvällslektyr än kokböcker.

10 Kommentar

 1. Ann-Sofi MATSAFARI

  2 februari, 2012 at 4:52 e m

  Jag håller med:) Det finns inget som slår så skönt på nästippen vid läggdags som en kokbok när man är så där härligt pömsig;-D

 2. Annika - Bakat och lagat

  2 februari, 2012 at 5:12 e m

  Den finns väl inte på svenska, antar jag?!

 3. Malin`s Diner

  2 februari, 2012 at 5:16 e m

  Aldrig hört talas om faktiskt, skäms på mig! ;o)

  Ha en trevlig lässtund!

  Kram

 4. Helena

  2 februari, 2012 at 5:32 e m

  Annika – jag tror inte det, tyvärr, men den funkar finfint på engelska tycker jag! 🙂

 5. Sofia

  2 februari, 2012 at 7:02 e m

  Trevlig läsning vi ser fram emot recepten ; ) kram Sofia

 6. Styleabaad

  2 februari, 2012 at 7:10 e m

  Vad kul!! Denna boken är verkligen en guldklimp – och verkligen något alla borde ha i hyllan!

  Kul att brorsan berättade historien, det stämmer att jag verkligen fick känna mig som en utomjording där en stund när jag erkände att jag inte hade boken.. he he….

 7. Malin

  2 februari, 2012 at 9:07 e m

  Håller med, kokbäcker är underbar kvällslektyr!
  Denna har jag inte ens hörts talats om *skäms lite* men den kommer inhandlas genast! 🙂
  Hälsningar
  Malin

 8. Anki

  2 februari, 2012 at 10:54 e m

  Spännande! Ska försöka komma över den nån gång jag me!

 9. fina frun

  3 februari, 2012 at 12:37 e m

  Vilket bra tips! Jag har faktiskt aldrig hört talas om den…

 10. MadSpetz

  4 februari, 2012 at 11:07 f m

  Nu vart jag sugen, man kan ju aldrig ha för många kokböcker. Hittat den på Bokus för 261kr, så det for nog bli en beställning.
  Tack för tipset.

Lämna en kommentar