Andra, Pizza

Skräckiskvällar med pizza och Ben och Jerry’s

Ungefär en gång i månaden träffas min kompis Ylva och jag och har skräckiskväll. Då gör vi alltid precis samma sak; äter pizza, Ben och Jerry’s (fast vi egentligen blev mätta på pizzan), skvallrar och ser på skräckfilm. Vi har hunnit med en hel del skräckfilmer vid det här laget och skulle förmodligen kunna föra oss exemplariskt i skräckfilmsdiskussioner på hög nördnivå. Vi avhandlar allt från topplistans nymodigheter till gamla klassiker som Psycho och Poltergeist. Nu för tiden är vi ganska luttrade, men jag kommer ihåg en mörk novemberkväll för 7 år sedan då Olof fick komma och hämta mig efter att ha sett Stephen Kings 4 timmar långa Rose Red, då var man inte så katig.

Något som är alldeles förträffligt med att Kalmar har begåvats med en Ben och Jerry’s-bar är faktumet att man nu kan få en bytta fylld med valfri smak och ta med sig hem. Den här gången blev det favoritsmaken Mint Chocolate Chunk som bara säljs på scoopbarer. Och i Kalmar!

Kvällens skräckfilm blev Case 39 med René Zellweger, en helt okej film som varken innehöll de annars så klassiska ingredienserna schizofreni och aliens. Jag är SÅ trött på schizofreni och utomjordingar.

10 Kommentar

 1. Sanne- Mina baktankar

  31 augusti, 2010 at 11:23 f m

  Den baren missade jag när jag var i Kalmar sist. Attans också! Får bli nästa gång vägarna bär mot Kalmar!

 2. Erika - Bakglädje

  31 augusti, 2010 at 12:14 e m

  Vilken kul idé att träffas, äta gott, skvallra och titta på film. Jag skulle hoppa över skräckfilmerna och välja något annat. Jag blir så himla rädd (fast jag vet att det bara är film), hur overkligt det än är. Härligt med en glassbar där man kan ta hem sin favorit. 🙂

 3. Cissi

  31 augusti, 2010 at 12:20 e m

  Vilken mysig "traditon" du och din vän har 🙂

 4. matpolisen

  31 augusti, 2010 at 2:26 e m

  Vad kul med en skräckiskväll. Jag är sjukt förtjust i mina Ben&Jerry's-barer här i Stockholm, haha. Kolla in glassreceptet jag la upp på min blogg. Inte Ben&Jerry's, men ändå…

 5. Cupcakesfluffan

  31 augusti, 2010 at 6:51 e m

  Pizza, Ben&Jerry och skräckfilmer låter hur kul som helst, älskar skräckfilmer, fast nu för tiden finns det knappt skräckfilmer som skrämmer mig längre 🙂

 6. Håkan och Anki

  31 augusti, 2010 at 7:59 e m

  Ben och Jerrys glass, ja tack mer än gärna. Skräckfilmer, nej tack, helst inte… Anki får alldeles för mycket mardrömmar och kan inte sova då…
  Lyckos er som kan köpa B&Jglass i en massa smaker …

 7. charlotta

  31 augusti, 2010 at 9:02 e m

  vi tittade på cloverfield här om dagen – grym film i rätt kategori!

 8. Cecilia

  1 september, 2010 at 1:48 e m

  Skräckisar är jag för mesig för men Ben & Jerrys har jag svårt att tacka nej till! Finns det godare glass?!

  Två saker saknar jag, som får mig att ifrågasätta mitt veganskap då och då: Ben & Jerrys (även om de väl har sorbet) och Baileys Irish Cream. Jag önskar att veganer var en mer attraktiv grupp att satsa på så att versioner av dessa märken dök upp!

 9. Jenny.

  12 september, 2010 at 8:16 f m

  Åh jag vill oxå ha en BJ skopbar här, för jag älskar Mintsmaken !! Men huvva för skräckisar och rysare. Får mardrömmar av Scary Movie typ, hehe.

Lämna en kommentar