Guldkorn ur arkivet

Smoothie med banan, spenat och chiafrön

smoothie chia spenatHämtpizza igår, hipstersmoothie idag? Nemas problemas! Här har vi en prima, grön smoothie som riktigt skriker nyttig nystart á la sjunde januari. För det är ju oftast runt den sjunde som det där nyårslöftet om att bli lite nyttigare börjar tas i beaktning; på nyårsdagen kan man ju inte börja. Och dagarna därpå har ju vissa fortfarande semester. Och sedan kommer trettondagshelgen, och då vill man ju också äta något gott. Och så har man ju en bit julskinka kvar i kylen att äta upp, en slatt julmust kvar i en flaska och några bitar julgodis och en och annan halvseg skumtomte kvar i en påse som man inte vill slänga. Så ja, den sjunde brukar det oftast bli.

Själv brukar jag ha som nyårslöfte att sluta prata med mat i munnen, men det har hittills aldrig funkat. Att följa dieter har aldrig varit min grej, men att få i mig mer vitaminer och äta mat som jag mår bra av är jag helt klart positivt inställd till. (Så länge ingen försöker snuva mig på efterrätt.)

Gröna smoothies är bra på många plan, om inte annat känner man sig väldigt fräsch när man dricker dem. Själv har jag svårt för grönkål i smoothies, men spenat tycker jag funkar, och speciellt ihop med banan och mynta. Chiafrönen blir en bonus! Här hittar ni recept på smoothie med spenat, banan, mynta, apelsin, lime och chiafrön.

6 januari, 2019

2 kommentarer

    1. Tack för länken Anna, intressant läsning! Nu känner jag mig ännu nyttigare som mixar ner spenat i smoothien! Ska börja göra det ännu oftare! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration