Andra Efterrätter Paj efterrätt

Smulpaj på grillen

Nu står regnet som spön i backen här på Öland, och jag får nog skynda mig att skriva mitt inlägg här innan åskan bryter ut. Idag har jag varit i Malmö över dagen, så det får nog bli en tidig kväll för mig i afton. Kanske en kopp té och ett avsnitt av Mad Men ur dvd-boxen. (Såvida inte TV:n måste pluggas ur, vill säga.) Det är fördelen med regniga sommarkvällar, att man kan stanna inne och mysa med gott samvete.

Desserten på bilden ovan är dock svår att laga till på regniga kvällar, men annars så har säsongen för smulpaj på grillen precis startat! Den börjar med rabarberpaj, för att sedan gå över till jordgubbspaj, blåbärspaj och hallonpaj innan det är dags för höstens äppelpajer. Paj på grill funkar självklart lika bra med alla ovan nämnda bär och frukter, och till pajerna på bilden ovan behövs följande:

Rabarberpaj på grillen, 4 portioner
Fyllning:
ca 200 g rabarber (formarna ska fyllas till hälften)
lite strösocker (om rabarbern inte är tillräckligt söt)

Smuldeg:
75 g smör
0,75 dl socker
1,5 dl mjöl

Skär rabarbern i små bitar och fördela den i smorda formar. Fyllningen ska täcka hälften av formarna, oavsett om man använder frukt eller bär. Gör sedan en smuldeg som du strör ovanpå. Grilla tills fyllningen känns mjuk när man känner efter med en sticka, och smuldegen har fått en fin färg. Färgen är lättare att uppnå om man grillar under lock. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. (Självklart går det här precis lika bra att göra i vanlig ugn, kör då på 225C i 15-20 min.

18 juni, 2012

7 kommentarer

  1. Vilka godsaker ni hittar på att grilla! Hade aldrig kommit på idén att grilla smulpaj. Håller med Louise, kan smulpaj någonsin vara fel 🙂

  2. Tack för tipset! Det här måste absolut testas. Redan i morgon med nyplockade blåbär om vädret tillåter 🙂
    Trevlig fortsatt sommar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration