Andra, Efterrätter, Paj efterrätt

Smulpaj på grillen

Nu står regnet som spön i backen här på Öland, och jag får nog skynda mig att skriva mitt inlägg här innan åskan bryter ut. Idag har jag varit i Malmö över dagen, så det får nog bli en tidig kväll för mig i afton. Kanske en kopp té och ett avsnitt av Mad Men ur dvd-boxen. (Såvida inte TV:n måste pluggas ur, vill säga.) Det är fördelen med regniga sommarkvällar, att man kan stanna inne och mysa med gott samvete.

Desserten på bilden ovan är dock svår att laga till på regniga kvällar, men annars så har säsongen för smulpaj på grillen precis startat! Den börjar med rabarberpaj, för att sedan gå över till jordgubbspaj, blåbärspaj och hallonpaj innan det är dags för höstens äppelpajer. Paj på grill funkar självklart lika bra med alla ovan nämnda bär och frukter, och till pajerna på bilden ovan behövs följande:

Rabarberpaj på grillen, 4 portioner
Fyllning:
ca 200 g rabarber (formarna ska fyllas till hälften)
lite strösocker (om rabarbern inte är tillräckligt söt)

Smuldeg:
75 g smör
0,75 dl socker
1,5 dl mjöl

Skär rabarbern i små bitar och fördela den i smorda formar. Fyllningen ska täcka hälften av formarna, oavsett om man använder frukt eller bär. Gör sedan en smuldeg som du strör ovanpå. Grilla tills fyllningen känns mjuk när man känner efter med en sticka, och smuldegen har fått en fin färg. Färgen är lättare att uppnå om man grillar under lock. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. (Självklart går det här precis lika bra att göra i vanlig ugn, kör då på 225C i 15-20 min.

7 Kommentar

 1. Louise´s Spis

  18 juni, 2012 at 7:56 e m

  Ja, det där är oväntat gott! Vaniljglass till…
  Men kan smulpaj bli fel???

 2. Anna

  18 juni, 2012 at 8:38 e m

  Smart att köra efterrätt på grillen!

 3. Hovkonditorn

  19 juni, 2012 at 1:00 f m

  Mysigt att göra paj på grillen!

 4. Jen

  19 juni, 2012 at 9:57 f m

  ååh vilken bra ide!!

  / Jennifer (http://LittleDessert.se)

 5. Remsan

  19 juni, 2012 at 5:34 e m

  Vilka godsaker ni hittar på att grilla! Hade aldrig kommit på idén att grilla smulpaj. Håller med Louise, kan smulpaj någonsin vara fel 🙂

 6. Johanna

  21 juli, 2012 at 6:02 e m

  Tack för tipset! Det här måste absolut testas. Redan i morgon med nyplockade blåbär om vädret tillåter 🙂
  Trevlig fortsatt sommar!

Lämna en kommentar