Andra Förrätter

Snabb förrätt med bresaola

Bresaola och parmaskinka toppat med rostade pinjenötter, lite ruccolasallad och ett stänk olivolja utgör tillsammans en riktigt god förrätt, som dessutom är snabb att göra. Inget förarbete behövs, förutom att rosta pinjenötterna. Har man sedan middagsgäster som av olika anledningar inte äter nötkött är det bara att ge dem extra mycket parma, och äter de inte fläskkött så öser man istället på med breasola. Är någon i sällskapet vegetarian kan man utesluta köttet och ersätta med ruccola och någon festlig grönsak. Som ni hör så är den här förrätten lika flexibel som en fingervante. Till en portion brukar jag räkna:

 • 2 skivor parmaskinka
 • 2 skivor bresaola
 • 1 liten näve ruccolasallad
 • 1 msk rostade pinjenötter
 • 1-2 msk hyvlad/grovriven parmesanost
 • flingsalt och grovmalen svartpeppar
 • några droppar god olivolja
Rosta pinjenöttera, lägg upp alla skivor parma och bresaola fint på tallrikar, toppa med ruccola, pinjenötter och parmesan. Avsluta med att salta och peppra, och stänka på lite olivolja.
16 oktober, 2010

10 kommentarer

 1. Åh vad gott! Ibland är det enkla det bästa. Färsk pasta med hyvlad parmesan, färsk tomat, basilika och ruccola, parmaskinka, olivolja, svartpeppar och flingsalt.Lättlagat och gott! Jag saknar fräscha kallskurna varor här i Indien. Här måste man lukta och kolla datum på allt och ändå är det ibland dåligt. Men det finns mycket annat gott här. Ha en bra dag!
  Åsa

 2. mmm, breasola! och är det bara jag som tycker det är onaturligt roligt att rosta nötter? jag tycker det är hur kul som helst! (jag tycker också det är hur kul som helst att stryka, så det är nog nåt med mig och saker som luktar lite bränt helt enkelt…)

  klart du ska komma hem till mig nästa gång du har halsfluss, jag bjuder på choklad och kakor och annan kuckelimuck-meducin så du blir frisk på ett kick!

 3. Åh, så gott! Men jag är fortfarande lite rädd för pinjenötter efter att ha drabbats av pinjemun två gånger. För det är helt fruktansvärt, allt smakar metall i två veckor…
  Chilioljan var jättegod. Tack! Den kommer passa perfekt i skaldjursmarinader.

 4. Mmmm, ser underbart gott ut. Har också som Remsan drabbats av pinjemun så jag är lite försiktig med pinjenötter, det är hemskt (bläk), men pinjenötter är ju så gott så det är svårt att motstå.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration