Andra, Förrätter

Snabb förrätt med bresaola

Bresaola och parmaskinka toppat med rostade pinjenötter, lite ruccolasallad och ett stänk olivolja utgör tillsammans en riktigt god förrätt, som dessutom är snabb att göra. Inget förarbete behövs, förutom att rosta pinjenötterna. Har man sedan middagsgäster som av olika anledningar inte äter nötkött är det bara att ge dem extra mycket parma, och äter de inte fläskkött så öser man istället på med breasola. Är någon i sällskapet vegetarian kan man utesluta köttet och ersätta med ruccola och någon festlig grönsak. Som ni hör så är den här förrätten lika flexibel som en fingervante. Till en portion brukar jag räkna:

 • 2 skivor parmaskinka
 • 2 skivor bresaola
 • 1 liten näve ruccolasallad
 • 1 msk rostade pinjenötter
 • 1-2 msk hyvlad/grovriven parmesanost
 • flingsalt och grovmalen svartpeppar
 • några droppar god olivolja
Rosta pinjenöttera, lägg upp alla skivor parma och bresaola fint på tallrikar, toppa med ruccola, pinjenötter och parmesan. Avsluta med att salta och peppra, och stänka på lite olivolja.

10 Kommentar

 1. Ekbergarna i Bangalore

  16 oktober, 2010 at 12:52 e m

  Åh vad gott! Ibland är det enkla det bästa. Färsk pasta med hyvlad parmesan, färsk tomat, basilika och ruccola, parmaskinka, olivolja, svartpeppar och flingsalt.Lättlagat och gott! Jag saknar fräscha kallskurna varor här i Indien. Här måste man lukta och kolla datum på allt och ändå är det ibland dåligt. Men det finns mycket annat gott här. Ha en bra dag!
  Åsa

 2. Gourmetmorsan Madeléne

  16 oktober, 2010 at 1:22 e m

  Jösses…det här bara älskar jag! Mums! Kram Gourmetmorsan

 3. Susie i köket

  16 oktober, 2010 at 2:50 e m

  Vilken god förrätt! Allt som är enkelt att göra är ju dessutom ett stort plus!

 4. Pernilla

  16 oktober, 2010 at 7:19 e m

  mmm, breasola! och är det bara jag som tycker det är onaturligt roligt att rosta nötter? jag tycker det är hur kul som helst! (jag tycker också det är hur kul som helst att stryka, så det är nog nåt med mig och saker som luktar lite bränt helt enkelt…)

  klart du ska komma hem till mig nästa gång du har halsfluss, jag bjuder på choklad och kakor och annan kuckelimuck-meducin så du blir frisk på ett kick!

 5. Remsan

  17 oktober, 2010 at 1:47 e m

  Åh, så gott! Men jag är fortfarande lite rädd för pinjenötter efter att ha drabbats av pinjemun två gånger. För det är helt fruktansvärt, allt smakar metall i två veckor…
  Chilioljan var jättegod. Tack! Den kommer passa perfekt i skaldjursmarinader.

 6. charlotta

  17 oktober, 2010 at 3:56 e m

  jag, som annars inte är någon stor köttfantast, måste erkänna att jag älskar bresaola. älskar!

 7. Erika - Bakglädje

  18 oktober, 2010 at 8:59 f m

  Mmmm, ser underbart gott ut. Har också som Remsan drabbats av pinjemun så jag är lite försiktig med pinjenötter, det är hemskt (bläk), men pinjenötter är ju så gott så det är svårt att motstå.

 8. Anna

  19 oktober, 2010 at 3:20 e m

  Min absoluta favvo-förrätt/aptitretare, fast jag brukar ta rostade solrosfrön, funkar det också!

 9. saralovisa

  19 oktober, 2010 at 6:56 e m

  Wow vad gott det såg ut!!!!

Lämna en kommentar