Andra, Kyckling, Vardag

Snabba Currykyllingen

Ibland har man riktigt, riktigt bråttom, kombinerat med en motivation som är lika bristfällig som ingrediensbeståndet hemma i skafferiet. Då funkar den här maträtten perfekt. När jag var student fanns det en smaksatt crème fraiche som smakade curry, och jag brukade steka kyckling, fräsa en röd paprika och sedan röra ner den där färdiga crème fraichen, sen var middagen klar. Nu har den gått hädan ur sortimentet, men man behöver inte vara en kärnfysiker för att krydda naturell crème fraiche med curry. (Kanske var det just därför den försvann.) Någon röd paprika var jag inte begåvad med när jag lagade maträtten ovan en stressig tisdagkväll för ett tag sedan, däremot hade jag ett granatäpple som låg och skräpade som fick piffa upp min sallad. Granatäpple höjer hipphetsfaktorn på det mesta.

Snabba currykyllingen – nödlösningsmat en stressig vardag, 2 port:
2 kycklingbröstfiléer
1 pressad vitlöksklyfta
olivolja att steka i
lite gul curry
salt och peppar
1 röd paprika (kan uteslutas, men piffar upp väldigt mycket)
1 burk (2 dl) crème fraiche
———-
sallad/couscous/ris/vad du nu hittar därhemma, till servering
ev. granatäpple för en förhöd hipphetsfaktor

Hur gör man då? Det är enkelt som attan, så enkelt att ni knappt behöver recept, men ibland räcker det ju faktiskt med en bild för att få idéer till kvällens middag. I alla fall: hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna. Pressa ner en vitlöksklyfta, pudra i lite gul curry och fräs snabbt. Tillsätt två hela kycklingfiléer, bryn dem runt om, och lägg dem sedan i en smord ugnsform där de får köras klart i ugnen på 225C i ca 15-20 min tills de är helt genomstekta. (Har du jättebråttom – skippa det här momentet. Stek dem klara i stekpannan istället. Det går ännu fortare om du delar kycklingen i mindre bitar.) Har du en röd paprika, skär den i bitar och bryn dem i stekpannan. Om inte – strunt samma. Häll ner en burk crème fraiche i stekpannan och rör ut med spadet, tillsätt eventuellt lite mer curry, samt salt och peppar. Skär upp kycklingfiléerna i fina skivor, skeda currysåsen över och servera tillsammans med couscous eller/och en god sallad. Gärna med granatäpplekärnor. Höhö.

5 Kommentar

 1. Birgit

  23 oktober, 2012 at 8:30 e m

  Så enkelt och så gott och så tjusigt upplagt! Håller med, det är bra med såna här enkla, snabba rätter. Det behövs i vardagen 🙂

 2. Sandras Matkrypin

  24 oktober, 2012 at 5:30 f m

  Fräscht, gott och snyggt! En perfekt måltid ser det ut att vara 🙂

 3. Kaksmulan

  24 oktober, 2012 at 11:42 f m

  Perfekt med snabba och goda "räddare i nöden" rätter ;).
  Det behövs onekligen vid jämna tillfällen…

 4. Mårtenssons kök

  24 oktober, 2012 at 3:12 e m

  Kylling, we like! Snabbt och enkelt like-ar vi också.

 5. Amy's piece of cake

  24 oktober, 2012 at 5:25 e m

  Älskar bilden, vilka härliga färger som blandas! Kram på er!

Lämna en kommentar