Andra Pasta Vegetariskt

Snabba pastan som julmats-break

God fortsättning, gott folk! Hoppas att ni har haft en riktigt härlig julhelg! Vi har firat tre jular; först med Olofs mamma här hemma, sedan med hans pappa med familj i Mariannelund, och sedan hemma på Öland igen med min familj. Det har blivit en hel del julmat, mer för vissa än för andra, som inte är så, ähurm, glada i julmat. Därmed inte sagt att det inte har ätits en hel del julgodis. I skrivandets stund är vissa av oss på gymmet och tränar body pump. Hmpf. Själv tycker jag att man ska helga vilodagen, även att det inte må vara söndag i almanackan. Det är ju i alla fall en röd dag. Det återstår att se hur många som ville byta ut julskinka mot skivstång på gymmet. Eventuellt ska jag våga mig dit senare i veckan, men det får i alla fall bli vardag först. Sannerligen.

Träning eller ej – det kan ju ändå vara ett trevligt avbrott bland alla julmatsrester att variera julrepertoaren med lite pasta, så här kommer ett riktigt enkelt middagstips, med inspiration från Leilas första kokbok. Ingredienserna syns nästan på tallriken; tortellini med valfri fyllning, riven parmesan eller pecornio, rostade solrosfrön (kan bytas ut mot pinjenötter) cocktailtomater som halverats och karamelliserats i någon matsked socker i stekpannan, samt lite mozzarellaost i bitar. Enkelt och fantastiskt gott! 

26 december, 2012

2 kommentarer

  1. Härlig onsdagspasta det blev hos er ser jag! Likaså här… Vill bara passa på att önska god fortsättning och håller med dig om att njuta av denna annandag jul. Träningen kan vi ta en annan dag 😉 kram gourmetmorsan

  2. Jodå, ser inte så fel ut det där. Själv blev det skinkrester i dag. I morgon något liknande… Äter man si-så-där fram till nyår, så smakar nyårsmaten desto bättre och det vad man än lagar. Smart eller hur? ;o)

    Kram kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration