Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör
Det har varit låg aktivitet här på bloggen de senaste dagarna, det har varit full rulle hela veckan på jobbet, och även kvällarna har gått åt till jobb. Nästa vecka är det stor mässa i Stockholm där mitt jobb ställer ut, och det är alltid mycket att göra veckan innan innan en mässa. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt. (Däremot har jag sett till att vi har riktigt gott bjudsnacks i mässmontern!) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkaka med plusmeny. Den blir extra fräsch av det rivna citronskalet, och prickig och fin av vallmofröna. Det brynta smöret som finns både i kakan och som formen penslats med ger en lite knäcksmakande yta på kakan som gör den extra god. Vill man inte bryna smöret går det såklart bra med vanligt smält smör också.
Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör
Låter hur gott som helst. Kram!
Tack! Jag ska nog gräva fram de bitarna jag frös in…
Låter som lilla fröken har gått och fått en "brynt-smör-fetisch" 😉 Men det låter riktigt gott med knäckig smak så jag förstår dig:)
Ha nu en riktigt härlig vecka:)
Haha, det är absolut en fetisch! Jag är inne i en fas, helt klart. Kram på dig!