Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör
Den här ljuvliga sockerkakan blir extra fräsch av det rivna citronskalet, och prickig och fin av vallmofröna. Det brynta smöret som finns både i kakan och som formen penslats med ger en lite knäcksmakande yta på kakan som gör den extra god. Vill man inte bryna smöret går det såklart bra med vanligt smält smör också.
Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,75 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
rivet skal av en ekologisk citron
2 tsk vallmofrön
ströbröd och smör till formen
Börja med att bryna smöret. Pensla gärna formen med brynt smör. Vispa ägg och socker pösigt för sig, och rör samman alla torra ingredienser i en bunke för sig. Rör samman äggsmet med torra ingredienser, och tillsätt brynt smör och mjölk. Riv ner citronskal och rör ner vallmofrön. Smörj och bröa en form (om du inte redan gjort det) och häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175C i ca 40 min. Känn efter med en sticka strax innan så att du vet när den är klar.
29 mars, 2014
Låter hur gott som helst. Kram!
Tack! Jag ska nog gräva fram de bitarna jag frös in…
Låter som lilla fröken har gått och fått en "brynt-smör-fetisch" 😉 Men det låter riktigt gott med knäckig smak så jag förstår dig:)
Ha nu en riktigt härlig vecka:)
Haha, det är absolut en fetisch! Jag är inne i en fas, helt klart. Kram på dig!