Andra Vintips

Sommarens godaste rosévin – M de Minuty

Här var det lördag, solsken, semester och vintips! Klockan är inte ens 08.30 än, så det är lite tidigt för rosé måhända. Men man får ta ett par bloggminuter där man hittar dem. Olof sjappade redan kl 06.00 imorse med sin gamla moped på ett släp för att bege sig till ett mopedrally tillsammans med sin pappa i närheten av Mariannelund. Olof köpte ju ett ök till moped för några år sedan som han sedan har renoverat till nyskick, en Puch från 50/60-talet som han lyckligt fräser runt på och känner sig som 15 igen.

Till saken; idag tänkte jag tipsa om det upphåsade rosévinet M de Minuty. Jag har sett det i flera tidningar i årets rosétester, och i de allra flesta paneler och recensioner har det här vinet fått högsta betyg och rankat som etta. Och då måste man ju prova det, trots att jag tyckte flaskans design gav ett billigare intryck än vad vinets prislapp gjorde. (Ursäkta min snorkighet.) 107 kr kostar vinet, vilket gör att man har ganska höga krav på det, men det leverear faktiskt, proffstyckarna har verkligen rätt i att det är sommarens godaste rosé. Systemetposein lyder: ”Bärig smak med inslag av hallon, citrus, röda vinbär och örter. Serveras vid ca 8C som sällskapsvin, till fisk- och kycklingrätter eller sallader.”

4 juli, 2015

4 kommentarer

  1. Jag köpte minsann Minuty extra delux för 129 kr. Hellbergs-kocken rekommenderade det. Har inte hunnit med att testa det dock. Så mycket dricka, så lite tid…

    Kram på dig fining! <3

    1. Haha! SÅ KLART att du köpte de luxe-varianten! Du är min idol. Den fanns inte på Systemet här (landet du vet) annars hade jag banne mig också INVESTERAT. Skål på dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration