Andra

Sommarens storfavorit – plocktallrik

Flera av sommarens kvällar har det blivit plocktallrik till middag. Men det är ju så smidigt – och gott! Bara att lägga upp några charkuterier på ett fat och servera med bröd, kanske lite ost och ett gott vin.

Vill man festa till det lite extra kan man göra vitlöksbröd. Olofs vitlöksbröd är otroligt populära i vår vänskapskrets. Ingen idé att komma med nymodigheter där inte.

På vår plocktallrik brukar vi alltid ha babyplommontomater, basilika, mozzarella, parmaskinka, sopressasalami, tryffelsalami och surprise-salami. Den sistnämnda är alltid ett wild card. Häromdagen kom Olof hem med någon pata negra-salami, den föll mig inte alls i smaken. Därför tyckte jag att jag hade rätt till hela hans andel av buffelmozzarellan. Helena-demokrati när den är som bäst.

2 augusti, 2012

3 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration