Andra, Vardag

Sommarkorv året runt

Körrv! De senaste veckorna har vi ätit den här snabba maträtten flera gånger. Receptet är plagierat från Arla, dock med vissa självklara förbättringar som till exempel en ökning av mängden GRÄDDE. Receptet finns i sjuttioelva olika tappningar på nätet, och frågan är väl vem som egentligen kan åberopa rätten till originalet. Men det kvittar. Enligt Olof är det här den ultimata “gubbrätten”. Den har allt som gubbar gillar; pepparrot, dill, lök, korv och grädde. Och så innehåller den tomater också, vilket är grönsaker, men de får slinka med lite obemärkt. Gubbarna får i sig tomaterna ändå. Han säger att han ska laga den här rätten till sin pappa nästa gång det ses, och hävdar att män i alla åldrar gillar rätten. Själv tycker jag också den är väldigt god, även om jag inte har hår på bröstet och illaluktande strumpor. Till och med vårt kräsna lilla barn tycker om den.

Sommarkorv, 4 personer
400-500 g falukorv
1 gul lök
2 tomater
3-4 dl grädde
1 knippe dill
2 msk riven, färsk pepparrot

Skiva falukorven och löken, och stek tillsammans. Tillsätt resten, och låt det koka ihop i ett par minuter innan du serverar det ihop med potatis och ev. senap. Färdigt! Så himla hyvens.

Och så en behind the scenes. Olof fotar mat medan jag försöker hindra Lily att slå ihjäl sig i stentrappan. Alltid en utmaning. 

4 Kommentar

 1. Vitasjutton

  30 september, 2015 at 6:06 e m

  Oh vad gott det såg ut. Och smidigt dessutom. Måste göras! Tack för tipset:).

  Kramis/Heléne

  1. Helena

   30 september, 2015 at 7:23 e m

   Alltid trevligt att kunna tipsa! Lycka till! 🙂

 2. Jenny

  5 januari, 2019 at 5:20 e m

  Har lagat denna oändligt många gånger. Fantastiskt recept 😀

  1. Helena

   7 januari, 2019 at 1:13 e m

   Vad kul att du tycker det! Det är en riktig trotjänare här hemma också! 🙂

Lämna en kommentar