Sallad Vegetariskt

Sommarsallad med jordgubbar och mozzarella

Är ni många som börjar jobba igen idag, efter en lång och härlig semester? Ibland kan det vara skönt att komma tillbaka till rutinerna igen, med veckohandling och allt annat man brukar göra för att strukturera upp sin tillvaro. Men äta sommarmat, det kan man fortsätta med länge till! Här på Öland finns det fortfarande jordgubbar, och en sallad som denna är perfekt en måndag som denna då man varit på jobbet hela dagen, kommer hem och inte orkar laga något vettigt utan hellre vill ta ett glas rosé och sätta sig på terrassen och leva i förnekelse ett tag till. Här kommer förslag på vad man kan ha i salladen:

Sommarsallad med jordgubbar, mozzarella och balsamico:
spenatblad
ruccola
basilikablad
buffelmozzarella eller getost
jordgubbar
balsamvinäger
olivolja
salt
peppar

Skölj sallad, dela osten med händerna, skölj och halvera jordgubbar och blanda allt på en stor tallrik. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och salta och peppra. Kanske att det kan vara gott med en bit baguette till också?

7 augusti, 2017

2 kommentarer

  1. Tillbaka på jobbet är vi nu båda två och får vi välja, men säg det inte till någon, så gillar vi faktiskt rutinerna vi har när vi är lediga mycket bättre än de som vi har när vi jobbar:)

    1. Haha, jag lovar att inte skvallra! Själv ser jag ändå fram emot att börja ha lite ingredienser hemma efter veckohandlingar, så att man har matlåda till lunch.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration