Andra Sallad

Sommarsallad med mynta- och fetaostkräm

Häromdagen fick jag för mig att jag skulle vara lite nyttig och chocka kroppen med en sallad, den kan ju faktiskt behöva det ibland. Det har varit så mycket att stå i på sistone att mitt matintag verkligen har nått en ny bottennivå. Men nu är det ju inte många veckor kvar till semestern, och jag är nästan klar med broschyren jag håller på med på jobbet som har tagit upp en del vardagskvällar, så nu ska här lagas mat! Salladen på bilden ovan kan man bara höfta ihop, mått och mängd är inte så noga. Här kommer de olika ingredienserna:

Sallad
parmaskinka
parmesanost
salladsblad från köpepåse
sparris
gurka
cocktailtomater

Myntakräm
1 burk (2 dl) creme fraiche
ca 10 myntablad, strimlade
ca 0,5 pkt fetaost, smulad
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Surdegsbröd till servering

Salladen är bara att skära i bitar och lägga på tallrikar, och myntakrämen rörs ihop. Gärna någon timme innan, om du har tid för sånt, för då sätter sig myntasmaken lite mer.

13 juni, 2012

6 kommentarer

  1. Perfekt! Där räddade du morgondagens middag och en kruka med några stackars myntablad på. Sällan jag köper mynta men hade det till en god melonsalsa i måndags och till nu visste jag inte vad jag skulle göra med resten.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration