Andra, Sallad

Sommarsallad med mynta- och fetaostkräm

Häromdagen fick jag för mig att jag skulle vara lite nyttig och chocka kroppen med en sallad, den kan ju faktiskt behöva det ibland. Det har varit så mycket att stå i på sistone att mitt matintag verkligen har nått en ny bottennivå. Men nu är det ju inte många veckor kvar till semestern, och jag är nästan klar med broschyren jag håller på med på jobbet som har tagit upp en del vardagskvällar, så nu ska här lagas mat! Salladen på bilden ovan kan man bara höfta ihop, mått och mängd är inte så noga. Här kommer de olika ingredienserna:

Sallad
parmaskinka
parmesanost
salladsblad från köpepåse
sparris
gurka
cocktailtomater

Myntakräm
1 burk (2 dl) creme fraiche
ca 10 myntablad, strimlade
ca 0,5 pkt fetaost, smulad
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Surdegsbröd till servering

Salladen är bara att skära i bitar och lägga på tallrikar, och myntakrämen rörs ihop. Gärna någon timme innan, om du har tid för sånt, för då sätter sig myntasmaken lite mer.

6 Kommentar

 1. Kim

  13 juni, 2012 at 8:04 e m

  Om bara sommaren kan komma någon gång så äter jag gladeligen den där salladen!

 2. Sofie Johansson

  13 juni, 2012 at 8:07 e m

  Perfekt! Där räddade du morgondagens middag och en kruka med några stackars myntablad på. Sällan jag köper mynta men hade det till en god melonsalsa i måndags och till nu visste jag inte vad jag skulle göra med resten.

 3. Charlotta

  13 juni, 2012 at 8:52 e m

  Åh, jag känner igen det där. Är helt galet mkt på jobbet just nu, jag vill bara ha semester! Snart så, snart så…!

 4. Amy's piece of cake

  13 juni, 2012 at 9:01 e m

  Somriga sallader välkomnas här, det tackar jag inte nej till 😉

 5. Lina

  14 juni, 2012 at 10:26 f m

  Myntacremen tar jag fasta på! Låter ju supergott!

 6. Kaksmulan

  15 juni, 2012 at 7:31 f m

  Med de ingredienserna kan det ju inte gå fel!! Gott gott och mynta i röran var en bra idé!

Lämna en kommentar