Andra, Pasta

Söndagskväll och pasta med salsiccia

Nu har min kompis Lena åkt hem till Stockholm igen. Vi har gjort rea-razzia i Kalmars affärer, fikat i Gårdby, ätit plankstek och marulk på mysiga Källaren Kronan, druckit rödvin och pratat bröllop och om cykelturer mellan vingårdar i Toscana, och konstaterat att det är exakt tio år sedan vi träffades första gången, när vi tillsammans med två andra härliga tjejer hamnade i samma lägenhet ovanför Alicantes strandpromenad som 19-åringar på språkkurs i spanska. Vi har hängt ihop ända sedan dess, och hälsat på varandra oavsett vart i världen vi befunnit oss, allt från Linköping till Macao. Stockholm må vara en bit bort, men det är i alla fall närmre än Kina. Men nu har hennes flyg hunnit lyfta och Olof och jag har gjort i ordning kvällens middag, pappardelle med kryddig korv i tomatsås. Ni hittar receptet här. Sedan väntar Solsidan och en sömnig liten hund i soffan.

9 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  23 januari, 2011 at 7:23 e m

  Härligt med människor som fortsätter hålla kontakten oavsett avstånden, det är dom man håller extra nära hjärtat.

 2. Remsan

  23 januari, 2011 at 10:40 e m

  Låter som en riktig kanon helg. Besökt flera mysiga ställen med gott att äta. Det är underbart med vänner man har kvar oavsett avstånd. Så roligt med bröllopsplaneringen 🙂 (hade velat kunna göra en hoppande glad gubbe här).

 3. Malin

  24 januari, 2011 at 6:32 f m

  Underbart med en sådan vän! Solsidan är bara bäst, jag som aldrig brukar gilla svensk humor!

 4. charlotta

  24 januari, 2011 at 8:27 f m

  det låter som en alldeles underbar helg! har också en vän som står mig nära trots att vi båda flyttat och rest kors och tvärs över jordklotet. sådana vänner är fina att ha!

 5. lina

  24 januari, 2011 at 9:20 f m

  Mys helg med andra ord! Och vilken avslutning! Jag älskar salsiccia!

 6. Li

  24 januari, 2011 at 10:22 f m

  Mysig helg! och vilka vackra skålar du serverar pastan i!

 7. Anna

  24 januari, 2011 at 3:01 e m

  Härligt med en sån vän!!! Det låter helt underbart med cykelturer mellan vingårdar! Brukar också prata om dig som min blogg-kompis 🙂 Mattias startar eget inom kyla, ventilation o värmepumpar tillsammans med sin pappa. Skrämmande och spännande! Kramar!

 8. Helena Ljunggren

  24 januari, 2011 at 5:47 e m

  Pappardelle har blivit en stor passion i det Ljunggrenska hemmet. Så hjumlans gott! 🙂

 9. Emma

  25 januari, 2011 at 12:45 e m

  Mysig helg! 🙂 Har ätit på källaren kronan ett antal gånger. Jättegod mat! Minns deras knäckebröd som var så smarrigt. Fick receptet på det 🙂 Har dock inte gjort det ännu, det är ju så himla många saker man vill baka/laga 🙂

Lämna en kommentar