Andra

Soppkväll

I eftermiddag kom jag hem lite tidigare från jobbet än vanligt, och det är rent fascinerande vad trevligt det är att få en extra timme hemma en vardag! Man hinner ju med så mycket mer! Som till exempel att gräva lite i bloggarkivet och komma fram till att en sådan här snöig och kall dag är perfekt för tomatsoppa med lite varmt surdegsbröd. Man hinner till och med ugnsrosta tomaterna, för att få fram sötman i dem.

Nu har soppan puttrat klart på spisen, och vi har precis slängt in några vedträn till i öppna brasan, så nu blir det middag här hemma. Önskar er alla en härlig tisdagkväll! 

8 Kommentar

 1. Linnea

  28 januari, 2014 at 9:40 e m

  Gud vad fint det ser ut! En sak jag alltid undrar när du fotar din mat, hinner den inte bli kall innan du äter den?! Skulle jättegärna vilja ha svar, haha, den här frågan har verkligen gnagt i mig.
  Skulle bli sååå glad om du svarade på min blogg, somsagt är du min största inspiration, tänker ofta på dig när jag lagar mat. Låter kanske creepy men ibland önskar jag att du var min mamma så du kunde ge mig tips och råd o berömma mig då jag lagat något gott haha..
  Inte fått så mycket uppmärksamhet av min egen mamma och hon uppskattar nämligen inget jag gör.. 🙁
  Oj lång kommentar, hehe. Du är bäst! Kram!

  1. Helena

   29 januari, 2014 at 7:06 e m

   Hej Linnea! Jag har skrivit ett svar inne på din blogg. Många kramar!

 2. Sara på Vardag.nu

  29 januari, 2014 at 10:44 f m

  Den där timmen blir sjukt lång. Man kanske till och med hinner se solen lite om man har riktig tur 😀

  1. Helena

   29 januari, 2014 at 7:07 e m

   Jo, då ska man allt ha riktig tur. 😉 Men om några veckor, så! Kram!

 3. Lotta

  30 januari, 2014 at 11:06 f m

  En timme kan vara guld värt! Eller en extra god tomatsoppa 🙂 Det måste jag också göra snart. Så gott och känns så nyttigt. Ett härligt bröd till måste det vara också. Lite jobbigt att äta sig mätt på "bara" soppa…

  Trevlig helg – från och med i morgon i alla fall 🙂

  1. Helena

   2 februari, 2014 at 6:30 e m

   Jag kan äta mig mätt på soppa, men Olof anser att soppa inte är mat, och att det bara duger som förrätt… Men som sagt, man vill ju ha lite bröd till. Nybakat och rykande varmt, med smör på som smälter…

 4. Lenita från Bohuslän

  4 februari, 2014 at 11:41 f m

  Tänk att jag aldrig smakat på tomatsoppa…märkligt! 😉 När man läser ditt inlägg så verkar det så gott just en sån lite burrig kväll med brasa och sin kära i närheten. Får nog lov att smaka på denna goding!
  En av mina favoritsoppor är "Grön ärtsoppa",man blir helt beroende. Den är himmelskt god tillsammans med vitlöksbröd. Så tummen upp för goda soppor 🙂 Kram

  1. Helena

   4 februari, 2014 at 6:40 e m

   Grön ärtsoppa har jag faktiskt aldrig lagat, men i vår har jag tänkt testa det, har tänkt ha lite champagne i och servera champagne till, kanske som förrätt i påsk?

Lämna en kommentar