Andra

Starbucks och Mary

Efter att ha varit i Stockholm en snabbis på jobb kan jag konstatera att det är precis lika soligt och fint där som här hemma. När jag kikade in på Pressbyrån såg jag de här nyheterna i kyldisken; kall latte från Starbucks i smakerna karamell, choklad och klassisk latte. Taggad till tänderna köpte jag klassisk latte, men tyvärr smakade den inte bättre någon annan prefabricerad köpelatte från kyldisk. Den smakade mest lite konstigt, och gräddigt. Inte för att jag skulle ha något emot gräddigt, jag älskar grädde, men inte att dricka den ovispad. Jag får sätta mina förhoppningar till karamellatten istället, som jag ska prova nästa gång.

Mycket godare var istället chokladmoussen med hasselnötter, flingsalt och olivolja som jag avnjöt igår kväll tillsammans med min kompis på favoritstället Oljebaren i Vasastan. Jag försökte ju återskapa den här moussen i vintras hemma i köket, men originalet är faktiskt strået vassare.

Men! Dagens happening nummer ett är inte alls Starbucks latte på Pressbyrån eller något annat, det är att jag har träffat Mary med den underbara bloggen Made by Mary som är en av mina favoritmatbloggar! Vi åt lunch tillsammans i Stockholm, och hade inte lunchtimmen varit begränsad hade vi nog kunnat sitta och prata hur länge som helst. Vissa människor klickar man med direkt, helt enkelt. Visst är det kul att bloggandet kan leda till att man träffar nya vänner? Sådana som det känns som att man redan känner fast man inte träffats, för att man delar samma passion för något. Helt underbart, tycker jag!

8 maj, 2012

12 kommentarer

 1. Visst är det en otrolig känsla att få, när det är som att man träffats tidigare? En finfin bonus med bloggen är just de där nya mötena man kan få (om man vill), vi ser fram mot sommarens möten!

  Tråkigt däremot med kaffet, hoppas på andra smaken då.

  Och inlägget lite längre ner med en viss pudding, Kanon!!!

 2. Jag har inte så mycket till övers för Starbucks överlag så jag är inte så förvånad över att den smakade dåligt. Men hördu, den där moussen låter så himla god! Måste prova, speciellt nu när jag har laddat upp med fin-olivolja hemma.

 3. Visst är det galet kul att träffa andra matbloggare IRL?! Så kul att ni hade så himla kul ihop, känns som att alla matbloggare är så himla trevliga. 🙂

 4. Ja Linnea, det kan man undra egentligen. 😉 Men det har ju börjat säljas choklad som smakar både salt och olivolja, så det ligger väl i tiden, skulle jag anta. Och det smakar riktigt gott ihop! Just den här restaurangen passar det bra på, eftersom de är så inne på olivoljor av alla de slag, därav namnet Oljebaren. 🙂

 5. hej
  jag provade den karamell igår o var positivt överraskad….nu har jag ju ingen fräsch kaffebutik som serveras nygjorda sådana i min närhet så jag kan jämföra, men om man jämför med de andra fabricerade så tyckte jag den var god o satt som en smäck på vägen hem från jobbet:)
  trevlig helg!

  //V

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration