Andra Frukost Vegetariskt

Stekt grapefrukt med pecannötter och vaniljkvarg

Jag lever! Som vanligt skyller jag bloggtorkan på barnet, man kan skylla allt från omkullvälta blomvaser till dålig lukt och sen ankomst på sitt barn. Alternativt sin hund, men då krävs det ju att hunden gör något annat än sover och äter.

Förra helgen provade vi vad som synes på bilden ovan – stekta grapefruktskivor med rostade pecannötter, vaniljkvarg och mynta. Jag hittade recepet i en ICA-folder bredvid det lilla barnbordet med Lego Duplo i mataffären, och hann med att bli nyfiken på receptet innan Lily rymde under svängdörrarna som tyvärr inte öppnas inifrån för vuxna människor. Egentligen var nog receptet bättre i teorin och vackert på bild, för det är ju en ganska svåräten rätt med tanke på de där tjocka hinnorna som delar av klyftorna. Det finns ju en anledning till att man äter grapefrukt med speciell sked. Inte mättar det nämnvärt, heller. Men mätt blev man ändå på det här, framför allt tack vare kvargen. Men det är ju kul att prova något nytt ibland, och jag kände mig fräsch, hipp och nästan lite rebellisk som åt kvarg. På kvargpaketet står det ”naturlig återhämtning för dig som tränar”. Jag sa faktiskt upp mitt gymkort för ett år sedan, men det vet ju inte kvargen.

22 januari, 2016

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration