Andra

Köksstök för två- och fyrbenta

När vi var i Göteborg och hälsade på våra vänner för ett tag sedan så satt jag inte enbart i soffan och bläddrade i tidningar och drack vin, även om det må ha sett ut som det. På lördagkvällen var det min tur att tillreda kvällens föda, (efter en ljuvlig lunch tidigare på dagen som till största delen bestod av bakelser) och på menyn stod chiligryta på köttfärs och allsköns kryddor. Bally lekte prinsessan på ärten på kuddarna på golvet.

“Sluta fota mig, husse! Det här är privat.”

Efter mycket om och men lade han sig till slut tillrätta på kuddarna. En Bally-bäddning är inte så enkel som man kan tro.

Och chiligrytan då? Den bestod av lite allt möjligt, och det är det som är så tacksamt med sådana grytor, man kan ha i lite vad som helst. I den här grytan fanns det bland annat köttfärs, lök, vitlök, krossade tomater, bönor, chili och kakao. Jag lät mig inspireras av receptlistan till chiligrytan på högrev och cowboy chili på chorizo och bönor.

Fina favoritprylar i köket. Den där skylten till vänster hade passat perfekt i mitt kök!

3 Kommentar

  1. Kaksmulan

    7 november, 2012 at 8:10 e m

    Nej trodde nog inte att du skulle hålla dig borta helt från köket. Gillar också den där skylten. Grattis till veckofinalen!! Jättekul nu håller vi tummarna! Kram

  2. Helena

    7 november, 2012 at 9:04 e m

    Nämen vilka gulliga foton på hunden! Det är inte lätt att hitta det perfekta läget på en kuddhög:)

Lämna en kommentar