Skriv ut

Laxrullar med pepparrot

Laxsnurror

5 from 3 reviews

Superenkla laxrullar som du gör på nolltid med få ingredienser. Perfekt som snittar till välkomstdrinken på påskmiddagen!

Ingredienser

Scale
  • Ca 150 g kallrökt lax skuren i skivor
  • 1 tub riven pepparrot (90 g), alt. 1 förp. cream cheese med pepparrotssmak
  • 3 msk ljusa sesamfrön
  • 3 msk svarta sesamfrön

Instruktioner

Lägg ut en stor bit plastfolie på köksbänken. Lägg ut laxskivorna lite lätt omlott i kanterna så att de bildar en form som påminner om en rektangel.

Bre på pepparrotsröra och rulla ihop laxen till en rulle med hjälp av plastfolien. Linda in rullen i plastfolien, och lägg in den i frysen i ca 45 min. Är underlaget i frysen väldigt ojämnt? Lägg först laxrullen i en klassisk brödform, och stoppa sedan in den i frysen. Efter en stund i frysen är laxrullen lättare att skära i skivor som håller ihop. 

Blanda ljusa och mörka sesamfrön på en tallrik. (De behöver inte rostas.) Rulla laxrullen i sesamfröna, och skär den sedan i skivor. ”Dutta” varje skivas kant lite extra i sesamfröna om du vill ha mer frön. Förvara kallt till servering.