Andra Pasta Vegetariskt

Svampcanneloni under osttäcke

Det här är en prima bjudrätt som kan göras klar på förmiddagen i en form som sedan kan slängas in i ugnen strax innan gästerna kommer. Rätten serveras med fördel tillsammans med den ack så populära Sensommarsalladen med ädelost, päron och valnötter. Sällan har jag skådat sådant salladsintag hos min familj som när jag serverade den salladen på en middag. Till en stor form canneloni behövs:

Svampcanneloni
2 pkt lasagneplattor (har inte hittat färdiga cannelonirör varken på Öland eller i Kalmar, men väntar spänt på denna ”happening”
1 pkt Philadelphiaost
1 burk ricottaost
2 nävar blandade färska örter (ta vad du har, jag tog basilika och timjan som växer bra här hemma)
havssalt och grovmalen svartpeppar
ca 200 g skogschampinjoner

Osttäcke
1 msk smör
2-3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3-4 dl riven ost (ta även här var du har, jag blandade herrgårdsost och parmesan)
havssalt och grovmalen svartpeppar

Börja med att smörja en ugnsfast, stor form. Bryn/stek de borstade och skivade champinjonerna i lite smör, och ställ åt sidan. Rör samman ricotta, philadelphiaost, färska örter och salt och peppar, och rör sist ner de stekta champinjonerna. Lägg ut stora bitar färsk lasagneplatta på en stor skärbräda, bre på svamröran, rulla ihop lite, och skär av i rörliknande bitar. För heta inspirationsbilder, kolla inlägget om Ylvas pastarullar. Lägg alla fyllda rullarna/rören i den smorda formen.
Till ostsåsen – smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, och späd sedan med mjölken och låt koka upp lite lätt så att det tjocknar. Ös i riven ost, salta och peppra lite extra, och häll över cannelonirören som redan ligger i formen. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter, osten ska ha fått fin färg.

22 september, 2010

5 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration