Andra Efterrätter

Svårt att hålla tassarna borta?

Vem kan hålla tassarna borta från tiramisú? Inte jag i alla fall. Och uppenbarligen inte Bally heller. Häromkvällen gjorde jag tiramisú för två i min lilla form, fast det visade sig att det räckte till fyra små bitar. Jag tycker så mycket om tiramisú att det är snudd på ohälsosamt. Kan man ha en tiramisú-fetisch? Jag tror det. Så här gör man så mycket (eller snarare så lite) tiramisú som ryms i miniformen:
1 dl avsvalnat färdigbryggt kaffe (gärna espressokaffe)
0,5 dl Baileys
0,5 pkt savoiardikex, ca 10 st kex
———-
1 ägg
0,5 dl socker
0,5 dl Baileys
1 pkt (250 g) mascarpone
———-
1 tsk kakao
Blanda kaffet med 0,5 dl Baileys i en skål. Doppa hälften av kexen i blandningen (doppa båda sidorna), och lägg dem så att de täcker botten på en liten form. Separera äggen och lägg gulan i en bunke och vitan i en annan. Vispa äggulan pösig (så gott det går) ihop med sockret, tillsätt 0,5 dl Baileys och mascarponen och vispa ihop. Vispa äggvitan för sig och rör ner den i mascarponekrämen. Bred hälften av krämen över kexen. Gör sedan ett andra lager genom att doppa resten av kexen, lägg dem överst och bre på det sista av mascarponekrämen. Låt tiramisun stå till sig i kylen i ca 6 timmar eller över en natt. Fyll en tesil med kakaopulver och ”skaka ut” över kakan precis innan servering.
30 januari, 2012

24 kommentarer

  1. Hej! Såg på listan inne hos Emma att vi kommer att träffas i Malmö om två veckor. Trevligt! Ser fram emot det.

    ha det gott så länge! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration