Andra

Tack för tipsen!

Hörni, tack så mycket för alla tips ni har kommit med kring Lilys kolik! Både via bloggen, Facebook och på mail. Jag har fått flera bra förslag som jag ska prova, och ni är så fina som engagerar er och kommer med tips och stöd. Ville bara skriva och tacka för det. Jag har saknat bloggandet och kontakten med mina fina läsare, och det är som ni säkert förstår till stor del på grund av koliken som bloggen har fått vila i sommar.

Lily tackar också för tipsen, hon har sin kolik till trots ändå börjat få fler och fler nöjda stunder dagitd, och idag när jag tog på henne en för stor fleeceoverall var hon riktigt pepp, och gjorde många glada små ljud ifrån sig, den hamsterkindade lilla raringen.

9 september, 2014

14 kommentarer

 1. Usch för kolikont och heja för fina tips! Och fleeceoverall, hamsterkinder och glada ljud – alla tre hejar vi också för!

  Kramar till er alla 4 och ha en fortsatt skön och helt klart välbehövlig vila!

 2. jag har precis läst om att D-vitamindropparna kan orsaka magont, nedan text är citat från Clara Edvardsson från fb, kanske ett tips om du inte redan fått det. / Maggie

  Det är inte ofta jag klagar offentligt på något, eller ifrågasätter ditten och datten, men i detta fallet när det gäller mitt barn så måste jag dela med mig.

  På bilden ser man till vänster D-vitamin från ACO, det är D-vitamin som bvc delar ut när bebisar är 1 vecka, då ska man börja ge 5 droppar om dagen tills barnet är 24 månader, alltså två år.
  Vi började ju självklart ge dessa droppar och våran lilla tjej var som förbytt, från att vara ganska lugn och nöjd med tillvaron var det magknip och gråt största delen av tiden, hon fick semper magdroppar men det blev ändå inte bättre, hon fick minifom-droppar som också dom var utan effekt.

  Läste av en slump då en mamma som skrev att hennes barn reagerat på dessa droppar och började kika runt lite och det verkade som att flera påstod att deras barn inte tålde dessa droppar. Jag frågade då på bvc om lillans magont och besvär kunde bero på dessa droppar. Men det avfärdade hon snabbt och sa att hon aldrig hört talas om. Men jag slutade ändå ge tjejen dropparna och genast blev hon nöjd och lugn igen mesta delen av tiden. Testade då att ge dropparna igen och genast var skriket tillbaka.

  Jag kan inte säga till 100% om det är pga dropparna eller om det bara en är slump, men jag vill inte chansa. Jag läste på bipacksedeln som är med till dropparna och i den står det att det inte finns några kända biverkningar, vilket verkar konstigt då det är många som berättar om barn som reagerat på dropparna.

  Till höger på bilden ser man ett alternativ till acos droppar. Dessa innehåller inga tillsatser eller e-ämnen och jag hoppas på att dom kommer funka bättre för våran tjej. Om inte så finns det både vattenbaserade droppar samt oljebaserade från semper som även innehåller bra magbakterier.

  Mitt syfte med detta inlägg är att förhoppningsvis nå ut till fler föräldrar, vars små ögonstenar och guldklimpar kanske har ont i magen helt i onödan. Det finns andra alternativ, även om inte bvc informerar om dom.

  Jag mailade även till aco och berättade att min dotter fått ont i magen av dropparna, jag hoppas att denna biverkning kan komma med i bipackssedeln, men det krävs mer än ett mail för det.

  Så om det är fler vars barn får ont av dropparna, snälla skicka iväg ett mail. Det kan göra skillnad för fler barn, och till slut kanske även bvc börjar erbjuda andra droppar. Vet redan att vissa inte ger ut dom oljebaserade dropparna utan istället ger vattenbaserade.

  Mailadressen är info@aconordic.com

  1. Hej Maggie! Tack för ditt tips! Jag funderade också på om det kunde vara så, och pratade om det med min kompis som faktiskt är före detta produktchef på ACO för bland annat just de dropparna. Hon säger att eftersom dropparna är läkemedelsklassade och subventionerade av staten och ges till så små barn, måste de genomgå enorma kontroller. Enligt FASS finns det inte några rapporterade biverkningar, men hon säger att om det finns barn som får biverkningar, är det viktigt att rapportera det.

 3. Å himmel en sån liten sessa!!
  Så fint att ni fått många bra tips, för jag har inga att delge.
  Som tur är kanske, för Tyra hade tack o lov inte kolik.
  Hoppas att det lugnar ner sig i hennes lilla mage snart.. <3
  Kraaaamar Anna

  1. Ja, hon är jättegullig! Jo, jag har fått massa fina tips, är så tacksam över mina rara läsare. Och vad skönt att Tyra slapp kolik. Hon är hur söt som helst, för övrigt, jag ser henne på dina bilder ibland. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration