Andra Fläskkött Vardag

Tacksamma vardagskotletten

Den här enkla maträtten är otroligt tacksam på en stressad vardag, eller om man kommer hem sent efter träningen. Bara att steka på en glad kotlett, göra lite sås i stekpannan och servera med sallad. Ingen revolutionerande receptnyhet kanske, men en bra påminnelse om hur smidigt det faktiskt är med kotlett, sås och sallad. Till 4 tallrikar som den på bilden ovan behövs följande

4 fläskkotletter
1 burk (2 dl) creme fraiche
2-3 dl grädde
1 tsk senap
1 tsk dragon
flingsalt
grovmalen svartpeppar
sallad till servering

Salta och peppra fläskkotletterna, och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna. När de är så gott som genomstekta, tillsätt creme fraiche, grädde, senap och dragon i stekpannan. Blanda och låt koka upp, och servera sedan med sallad. Supersmidigt!

7 maj, 2012

2 kommentarer

  1. Kött, sås och potatis är underskattat.

    Saknar verkligen stormiddagarna hos mormor och morfar, som de ofta ordnade när jag var liten. Kött som stekts och sedan fått koka sig mört. Riktig gräddsås, mjöliga potatisar, kokta morötter med smör på och ärtor.

    Nu blir jag hungrig och nostalgisk. Mormor är nu 94 år och orkar inte med några stormiddagar, men hon gör fortfarande efterrätt varje dag. Ibland bara fruktkonserver och grädde, men alltid något.

    Kram och tack för matminnet du gav mig!
    /Malin

  2. Mums vilken god middag =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling där du kan vinna två presentkort på 500 kr =)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration