Efterrätter

Tapas-desserter

Varför servera en efterrätt, när man kan servera tre? När vi hade gäster i lördags bestämde jag mig för att servera tre små minidesserter istället för en. Det kanske inte var världens mest genomtänkta beslut då vi till huvudrätt ätit Olofs egenmalda hamburgare med friterade, tunna potatischips och befann oss i matkoma, men vissa av oss orkade i alla fall allt. Att få tre små minidesserter på sin tallrik istället för en är ju hysteriskt trevligt. Jag har tänkt servera det ända sedan syrran och jag var i Paris förra våren och åt tre små desserter på ett café där vi vilade fötterna efter att ha besökt Notre Dame och gått över broarna med alla hänglåsen. Det regnade på de stora fönsterrutorna mot gatan, servitörerna var uppklädda och allting kändes väldigt franskt.

Det franska bidraget på den här tallriken får vara crème bruléen som har fått skandinavisk touch med smak av lakrits. De andra desserterna är chokladtryffelkräm med rom och flingsalt och supersmidig, salt dulce de leche-glass som görs i ett nafs. 

13 november, 2013

14 kommentarer

 1. Mm, det här tipset kommer jag att stjäla rakt av:) Det vattnas redan i munnen, trots att det bara är morgon än så länge.

  Tack för tipsen du delar med dig av, toppen!
  Kram
  Suz

 2. Hej!
  Har en liten fråga vad gäller glass, kokar du den kondenserade mjölken eller häller du i den som den är i smeten?

  1. Hej! Om du klickar på länken till glassen kommer du till receptet, och där är det färdigköpt och färdigkokt kondenserad mjölk, och då heter den karamelliserad mjölk. Men får man inte tag i någon sådan får man koka mjölken. 🙂

 3. WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.

  Kolla in länken nedan…ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)

  Ha en härlig vecka:)

  LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration