Andra, Kokböcker

Tårta och sallad i kokbokshyllan

Hallå ute i stugorna! Igår blev det inget inlägg, istället var det sommarfest med jobbet för hela slanten. Vi hade en jättehärlig dag i solen här på Öland, som avslutades med middag på restaurang Byttan i Kalmar där de som orkade då och då kastade ett getöga på matchen. Matcherna som pågick i armbrytning över matbordet var mycket intressantare.

Bilderna i det här inlägget är på två böcker som vi gav bort när vi bedrev kvalitativ matsurfning i helgen. I lördags åt vi tårt-lunch hos Liv. Eftersom hon är så duktig på att baka (och för att hon fyllde år) fick hon Lomelinos Tårtor som är skriven och fotad av den superbegåvade tjejen bakom bloggen Call me Cupcake. Självklart snyltbläddrade jag lite i boken innan jag gav bort den, och kom fram till att jag nog måste köpa ett exemplar till mig själv också.

Likadant med boken Matiga Sallader av Caroline Hofberg som vi gav i födelsedagspresent till Linda senare på kvällen där vi även åt middag – jättefina bilder och användbara recet! Och då är jag inte ens särskilt mycket för sallad.

5 Kommentar

 1. Kaksmulan

  20 juni, 2012 at 7:09 e m

  Just de där böckerna har jag också gått och spanat på ett tag. Det är så fullt i kokbokshyllan bara men om man sorterar ut några gamla kanske man kan få fylla på lite ;).

 2. Sofia

  20 juni, 2012 at 7:45 e m

  Åhhh vilken mysig helg och vilka fina böcker gahhh vill ha ; ) kram Sofia

 3. Malin`s Diner

  20 juni, 2012 at 8:42 e m

  Mm, den där tårtboken har jag siktat in mig på. Frågan är om det är några tårtor som jag kommer våga mig på att baka. Fasligt tjusiga är hennes kreationer i alla fall.

  Kram Malin

 4. Ekenäsliv

  21 juni, 2012 at 7:29 f m

  Så fina böcker, den där om tårtorna har jag kikat på med:) Då förväntar vi oss massa stordåd till tårtor framöver nu då;)
  Önskar dig och familjen en fin mifsommarhelg!
  Kram Anna

 5. Linda

  30 juli, 2012 at 10:15 e m

  Men gud vad fint Helena! Tusen tack för de fina orden! Och förresten så kom jag inte hit för att jag googlade på min bok utanför att jag bläddrat igenom flera sidor av din blogg 😉 Den är underbar, som vanligt!

Lämna en kommentar