Andra Dukning

Tema dukning

Min mormor har berättat att hennes svärmor Lily gick och mätte avståndet mellan tallrik och bestick med måttband när de hade dukat fram till finmiddag, så att det alltid skulle vara jämna avstånd. Riktigt så noggrann är inte jag, men jag gillar ändå när det ser jämnt och fint ut. Det har nog att göra med att jag sitter och marginaljusterar saker i InDesign på jobbet om dagarna. Till slut blir man knäpp och vill marginaljustera allt. När det gäller bordsdekorationer i form av blommor är min syster svårslagen, så när hon är hemma brukar hon alltid dekorera bordet medan jag lagar maten. Till de små blomsterarrangemangen på bilden ovan har hon använt IKEA:s små ljuslyktor och tryckt ner en uppblött oasis. I den har hon sedan stuckit ner två olika sorters snittblommor och lite blad. Väldigt enkelt, men det är sällan man själv kommer på tanken att göra så.

Till ljuslyktorna är det återigen IKEA som levererar, men jag tror att de här klassas mer som dricksglas än lyktor. I alla fall så är de billiga och går jättebra att droppa ner värmeljus i. Syrran har knutit fast ett rosenblad runt varje lykta med hjälp av ett natursnöre. Hon hälsar att snöret sitter mycket bättre om man blöter det först. När man sedan tar av snöret behåller de den runda formen helt och hållet. Då kan man använda det som servettring. Très lantgårdschict.

9 mars, 2010

6 kommentarer

  1. Jättefin dukning! Nu fick jag massa inspiration till kommande dukningar, tack!
    Jag är inte alls bra på att duka med extragrejor. Har nästan jämt ljuslyktor med värmeljus i – inte alls så roligt… Men ofta blir det ju att maten ställs fram på bordet, det tar ju en del plats.

  2. Min kära far mäter fortfarande, år 2010, med linjal när han fin-dukar! Jag älskar fina dukningar och nu inför vårt bröllop har jag gått helt bananas och har en fet mapp med en massa inspiration. Denna var riktigt fin! Jag gillar de små "paketen". Kanske vi kör på 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration