Andra, Dukning

Tema dukning

Min mormor har berättat att hennes svärmor Lily gick och mätte avståndet mellan tallrik och bestick med måttband när de hade dukat fram till finmiddag, så att det alltid skulle vara jämna avstånd. Riktigt så noggrann är inte jag, men jag gillar ändå när det ser jämnt och fint ut. Det har nog att göra med att jag sitter och marginaljusterar saker i InDesign på jobbet om dagarna. Till slut blir man knäpp och vill marginaljustera allt. När det gäller bordsdekorationer i form av blommor är min syster svårslagen, så när hon är hemma brukar hon alltid dekorera bordet medan jag lagar maten. Till de små blomsterarrangemangen på bilden ovan har hon använt IKEA:s små ljuslyktor och tryckt ner en uppblött oasis. I den har hon sedan stuckit ner två olika sorters snittblommor och lite blad. Väldigt enkelt, men det är sällan man själv kommer på tanken att göra så.

Till ljuslyktorna är det återigen IKEA som levererar, men jag tror att de här klassas mer som dricksglas än lyktor. I alla fall så är de billiga och går jättebra att droppa ner värmeljus i. Syrran har knutit fast ett rosenblad runt varje lykta med hjälp av ett natursnöre. Hon hälsar att snöret sitter mycket bättre om man blöter det först. När man sedan tar av snöret behåller de den runda formen helt och hållet. Då kan man använda det som servettring. Très lantgårdschict.

6 Kommentar

 1. Remsan

  9 mars, 2010 at 9:01 e m

  Jag avundas alla som är duktiga på pyntande och dekor. Vissa har det bara i sig och jag tillhör inte dem…

 2. I Nadjas kök

  10 mars, 2010 at 7:13 f m

  Tack för tipset, mycket snygg dukning

 3. Fridas kök

  10 mars, 2010 at 12:20 e m

  Jättefin dukning! Nu fick jag massa inspiration till kommande dukningar, tack!
  Jag är inte alls bra på att duka med extragrejor. Har nästan jämt ljuslyktor med värmeljus i – inte alls så roligt… Men ofta blir det ju att maten ställs fram på bordet, det tar ju en del plats.

 4. Elsa

  10 mars, 2010 at 10:27 e m

  Min kära far mäter fortfarande, år 2010, med linjal när han fin-dukar! Jag älskar fina dukningar och nu inför vårt bröllop har jag gått helt bananas och har en fet mapp med en massa inspiration. Denna var riktigt fin! Jag gillar de små "paketen". Kanske vi kör på 🙂

 5. Fröken Dill

  14 mars, 2010 at 11:34 f m

  Vilken pysslig syrra. Jättefina lyktor!
  Tycker fröken Dill

Lämna en kommentar